Primarul general al Capitalei a transmis, într-o postare pe Facebook, că solicitările se pot face vineri la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau pot fi depuse fizic prin intermediul unei alte persoane, iar sâmbătă, între orele 18:00 şi 20:00, doar la secţia de vot, prin depunere fizică prin intermediul unei alte persoane. Solicitanţii trebuie să transmită o cerere şi dovada carantinării sau izolării.

Postarea lui Nicușor Dan

Conform celor scrise de Nicușor Dan în data de 4 decembrie, acesta a participat la „o ședință de organizare cu reprezentanții prefecturii și ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate și izolate să își poată exercită votul”. Primarul general al Capitalei a subliniat că „sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situație în București”.

„Dacă sunteți carantinați sau izolați, puteți cere urnă mobilă astăzi sau mâine, astfel:

  • Fie în cursul zilei de ASTĂZI (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică prin intermediul unei alte persoane.
  • Fie în cursul zilei de MÂINE (sâmbătă), doar între orele 18 și 20, doar la secția de vot și prin depunere fizică prin intermediul unei alte persoane. Trebuie să depuneți o cerere și dovada de carantinare sau de izolare.

Datele de contact (e-mail, fax, fizic) ale Biroului Electoral și ale Oficiilor Electorale sunt aici: parlamentare2020.bec.ro

În cerere se menționează: “Subsemnatul/a …, cu domiciliul …, adresa de carantinare / izolare …, CNP …, solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Atașez dovada de carantinare/ izolare”, și eventual Secția de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată.

Am avut în această dimineață o ședință de organizare cu reprezentanții prefecturii și ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate și izolate să își poată exercită votul. Sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situație în București”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei