Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a anunțat că marţi va fi lansat programul de guvernare al social-democraţilor, într-un eveniment la Romexpo, unde va fi lansată, de asemenea, şi ”osatura echipei guvernamentale”.

„Mâine (marţi – n.r.) lansăm la Romexpo programul de guvernare şi o echipă care e scheletul, cumva, osatura echipei guvernamentale. Nu vă pot da amănunte, pentru că îl lansăm mâine. Suntem pregătiţi să guvernăm după 7 decembrie.

Suntem pregătiţi şi astăzi, dar sunt unii care ocupă locul”, a spus luni Tudose, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Totodată, el a mai precizat faptul că nu ştie dacă va fi lansat şi un candidat al PSD pentru funcţia de premier la evenimentul de marţi.

„Nu ştiu dacă lansăm şi un candidat pentru premier. Soluţii avem. Ştim ce avem de făcut din a doua zi. Aşteptăm votul. Dacă românii ne trimit la guvernare, ne acordă încrederea, avem cel puţin 5 soluţii pentru prim ministru”, a afirmat Tudose.

PNL lansează duminică programul de guvernare

De cealaltă parte, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat luni că programul de guvernare al liberalilor va fi lansat duminică.

„În ceea ce priveşte campania electorală, pregătim programul de guvernare pe care îl vom lansa cel mai probabil în cursul zilei de duminică.

Este, practic, angajamentul nostru faţă de români să dezvoltăm România, să dezvoltăm toate resursele pe care le avem la dispoziţie, în primul rând cea mai valoroasă resursă – resursa umană – românii, pentru a asigura o creştere economică rapidă pentru a putea susţine programul de investiţii pe care l-am lansat deja, pentru că obiectivul nostru este acela de a asigura în următorii patru ani o dezvoltare economică fără precedent a României, cea mai mare creştere economică dintre ţările Uniunii Europene şi transformarea României într-o ţară dezvoltată cu un nivel de venit cât mai aproape de nivelul Uniunii Europene”, a declarat Orban, la sediul PNL.

INQUAM/Octav Ganea.