Cristian Iordan, fost prefect al judeţului și candidat la Senat, a spus că doreşte să transpună în proiecte legislative nevoile tulcenilor.

„În ultimii 30 de ani, Tulcea a bătut pasul pe loc. Ne confruntăm cu lipsa cadrelor medicale, iar locuitorii deltei, pe vreme nefavorabilă, nu au nicio şansă. Deşi există un stimulent pentru medicii de familie care activează în Deltă, cred că trebuie să venim cu altfel de stimulente, pentru că la Sulina avem doi medici de familie şi un medic de urgenţă”, a spus Cristian Iordan în timpul declarațiilor de presă.

Schimbarea regulilor de circulaţie în Deltă

La rândul lui, la finele primului mandat de deputat şi candidat pentru un nou mandat, George Şişcu, a spus că doreşte schimbarea regulilor de circulaţie în Deltă.

„Sunt de acord să se deplaseze pe braţele principale ale Dunării până la pensiuni sau localităţi cu bărci puternice, dar în interiorul Deltei aş dori să se circule cu motoare de putere mică şi motoare electrice, pentru a nu distruge flora şi fauna deltei”, a declarat candidatul pentru un nou mandat de deputat din partea PNL, George Şişcu.

De asemenea, candidatul aflat pe locul al doilea pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor, Michael Gudu, şi-a exprimat dorinţa de a fi membru al Comisiei juridice.

„Activitatea noastră în comisiile de specialitate va fi de susţinere a intereselor locale”, a menţionat Michael Gudu, avocat de 20 de ani şi consilier judeţean la al treilea mandat.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, a precizat că obiectivul organizaţiei la alegerile parlamentare este de a obţine trei locuri în forul legislativ al României.

PNL propune o nouă sărbătoare

Propunerea legislativă, aflată în dezbatere la Senat, urmărește declararea zilei de 28 octombrie – „Ziua nationala a familiilor numeroase”, în care se vor sărbători familiile cu trei sau mai mulți copii. Inițiatorul este deputatul PNL, Matei Dobrovie.

Potrivit inițiatorilor, familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrată, la susținerea natalității și la redresarea demografică a oricărui stat, ocupându-se de îngrijirea și educarea viitoarelor generații de forță de muncă. Ele sunt printre cele mai vulnerabile mai ales în contextul pandemiei de coronavirus și trebuie să beneficieze de recunoaștere socială oficială, precum și de o politică de sprijin adecvată, astfel încât accesul lor la bunuri și servicii să fie îmbunătățit, să nu fie discriminate ori dezavantajate în raport cu celelalte familii mai mici.

În familiile cu trei sau mai mulți copii cheltuielile din gospodărie legate de îngrijirea și educarea corespunzătoare a acestora sunt mai mari. Aceste familii trebuie încurajate și sprijinite, dat fiind că țara noastră se confruntă cu o serioasă criză demografică cauzată de migrația extrem de ridicată, scăderea numărului de copii născuți și creșterea alarmantă a ratei mortalității.

„În anul 2020, proclamat de Patriarhia Român drept Anul omagial al pastorației părinților și copiilor, este binevenită o inițiativă de celebrare a familiilor numeroase care să marcheze importanţa pe care statul o acordă familiilor cu mai mulți copii și care să recunoască oficial contribuția lor la progresul societății și al economiei. Declararea unei zile naționale a familiilor numeroase este un act de apreciere din partea statului român pentru aceste familii, menit să promoveze valorile importante în familie și să sporească gradul de conştientizare a societății privind problemele și nevoile acestora”, a explicat deputatul PNL.