Președintele american Joe Biden a semnat documentul prin care se acordă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina în timpul vizitei de la Seul. Jumătate din ajutor este pentru armata ucraineană.

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat sâmbătă pachetul de ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, a confirmat un oficial de la Casa Albă.

Proiectul de lege a fost transportat cu avionul la Seul, acolo unde președintele american se află în vizită. Senatul a adoptat documentul imediat după ce Biden a plecat din Washington.

Joe Biden participă în prezent la un dineu de stat cu președintele sud-coreean.

Aproximativ jumătate din suma este pentru armata ucraineană.

Asistenţa militară va include sisteme de artilerie

Preşedintele SUA, Joseph Biden, anunțase, joi seară, asistenţă militară suplimentară în valoare de 100 de milioane de dolari pentru armata ucraineană şi a salutat aprobarea de către Congresul american a planului general în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru susţinerea Ucrainei.

Asistenţa militară suplimentară va include sisteme de artilerie, radare şi muniţie, potrivit CNN.

Preşedintele SUA a salutat aprobarea în Congresul SUA a planului general de asistenţă destinat Ucrainei. „Este un mesaj clar adresat întregii lumi. Statele Unite sunt alături de curajosul popor ucrainean în lupta pentru apărarea democraţiei şi libertăţii”, a afirmat preşedintele SUA.

„Alături de aliaţii şi partenerii noştri, vom continua să furnizăm asistenţă în materie de securitate, economică, alimentară şi umanitară Ucrainei, regiunii, altor zone din lume. Vom continua să susţinem consolidarea Ucrainei, atât pe câmpul de luptă, cât şi la masa negocierilor”, a subliniat preşedintele SUA, citat de BBC News.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat „contribuţia semnificativă” a Statelor Unite pentru a ajuta Ucraina.

Senatul Statelor Unite a adoptat, joi după-amiază, planul de asistenţă destinat Ucrainei, în valoare de 40 de miliarde de dolari, finalizând procedura de aprobare în Congres. Planul conţine măsuri de asistenţă economică, militară şi umanitară. „Este un plan amplu, care va răspunde nevoilor majore ale poporului ucrainean, aflat într-o luptă pentru supravieţuire. După cum a remarcat preşedintele Volodimir Zelenski, ucrainenii luptă pentru democraţie, aceeaşi democraţie pe care o iubim şi noi. Este o luptă de care noi nu trebuie să ne îndepărtăm”, a declarat senatorul Charles Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA.