PNL a venit la Palatul Victoria cu un program de guvernare  ce conţinea zeci de măsuri destinate sprijinirii şi stimulării afacerilor din România, însă s-a ales praful de toate promisiunile, susţin cei de la PSD.

Aproape toate măsurile destinate IMM-urilor, aflate în programul de guvernare, ar fi fost anulate

Proiectele anunţate în campania electorală de către PNL s-au dovedit a fi doar o “sinistră minciună”, afirmă social-democraţii, iar 55 din cele 57 de măsuri destinate IMM-urilor şi prezente în programul de guvernare au fost deja anulate. Cât despre anularea Măsurii 3, aceasta ar fi dus la pierderea a 10.000 de locuri de muncă.

“Din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate! Miliardul de euro fluturat IMM-urilor în campania electorală s-a transformat în cea mai sinistră minciună.

Doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru. Iar Măsura 3 – capital de investiții este anulată cu totul!”, au scris cei de la PSD într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a partidului.

PSD: Totul a devenit ca o glumă de la Radio Erevan

Reprezentanţii Partidului Social Democrat spun că Guvernul condus de Florin Cîţu trebuie să plece şi de aceea a fost depusă moţiunea de cenzură.

Cei din PSD au mai dat câteva exemple de promisiuni neonorate ale Guvernului:

“HoReCa așteaptă și astăzi ajutoarele mult promise. Voucherele de vacanță au fost anulate pentru 2021, să se descurce hotelierii pe cont propriu.

Plata celor 20%, diferența între cifra de afaceri din 2019 și cea din 2020 devine o glumă de la Radio Erevan: da, ajutorul de stat va fi achitat, dar cu două precizări. Nu 20%, ci 8% și nu acum, ci peste câteva luni…

Și, pentru asta, trebuie să plecați !”

Soarta Guvernului Cîţu se decide marţi, 29 iunie

Plenul Parlamentului se va reuni marţi, 29 iunie, pentru dezbaterea şi supunerea la vot a moţiunii de cenzură depuse de către parlamentarii PSD.

Parlamentarii PSD au depus miercuri, 23 iunie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.

Moţiunea depusă miercuri de PSD este intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR “conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

Marcel Ciolacus-a declarat încrezător în moțiunea depusă, subliniind faptul că este pentru prima oară după Revoluţie când un astfel de demers are şanse să treacă la numai 6 luni de la alegerile parlamentare.

Sursa foto: Faceboook