Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%.

În semestrul I 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de semestrul I 2014 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,8%, respectiv 4,9%.

Iunie 2015  comparativ cu mai 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a crescut  pe ansamblu cu 4,2%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse  alimentare, băuturi şi tutun (+11,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna  precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+12,7%) şi la  vânzările de  produse nealimentare  (+0,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,6%.

Iunie 2015  comparativ cu iunie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 7,9% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+22,0%), comerţul cu amănuntul  al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,3%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 7,1% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+21,5%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,9%).

Semestrul I 2015  comparativ cu semestrul I 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014 a înregistrat o creştere cu 4,8% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,5%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2015, comparativ cu semestrul I 2014, a înregistrat o creştere cu 4,9%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,6%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,9%).  Vânzările de produse nealimentare au rămas la acelaşi nivel.