Importatorul Peugeot în România, compania Trust Motors estimează că va comercializa în acest an 5.800 de autovehicule Peugeot (inclusiv autoutilitare), în scădere cu 55% faţă de volumul înregistrat anul trecut, dar se aşteaptă la menţinerea unei cote de piaţă de aproximativ 4% înregistrată în 2008.

Potrivit directorului de marketing al Trust Motors, Radu Cristian, în condiţiile scăderii vânzărilor companiei este de aşteptat ca şi cifra de afaceri să scadă în mod direct şi egal proporţional. Anul trecut Trust Motors a avut o cifră de afaceri de 170 milioane euro, iar în 2007 a raportat 230 de milioane de euro.

De asemenea, Trust Motors,ar putea raporta profit zero în acest an, de la un câştig de 12 milioane euro în 2008, din cauza promoţiilor şi a sprijinului financiar acordat reţelei de dealeri, declara, în prima parte a acestui an, directorul executiv al companiei, citat de Mediafax.

Probleme cu stocurile de anul trecut

Importatorul mărcii Peugeot şi-a propus ca în acest an să reuşească lichidarea stocurilor din 2008. „Până acum am redus stocul cu circa 70% faţă de nivelul cu care am început acest an. Segmentul autoturismelor a scăzut mai mult decât cel al autoutilitarelor”, a spus Radu Cristian.

Potrivit acestuia, nivelul actual al stocurilor este suficient pentru a putea acoperi vânzările pentrusa cresti mare două luni de zile. „Trust Motors va apela la o serie de promoţii şi preţuri agresive”, a precizat reprezantantul companiei, explicând strategia de eliminare a stocurilor aferente anului 2008.

Potrivit statisticilor Asociaţiei Procucătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), compania a comercializat 3.488 de autovehicule în primele opt luni ale anului pe piaţa locală. Dintre acestea, 2.759 au fost autoturisme.

Modelul 206+ a ajuns în România

0-38046-capital0002peugeot.jpgPe de altă parte, Trust Motors a lansat, miercuri, pe piaţa locală modelul Peugeot 206+, la preţuri cuprinse între 11.580 euro şi 12.820 euro, inclusiv TVA.

Acesta beneficiază de două propulsoare, unul diesel 1.4 HDI de 70 CP şi unul pe benzină 1.4 E de 75 CP şi se va găsi în showroom-uri începând de săptămâna viitoare.

În dotarea standard sunt incluse aerul condiţionat, sistemul ABS, airbag-urile frontale pentru ocupanţii locurilor din faţă, geamuri electrice pentru locurile din faţă, servodirecţia şi radioul.

De asemenea, importatorul va aduce în România şi modelele 207 facelift şi 5008, în prima parte a anului 2010.

În ceea ce priveşte modelul 308 RCZ, prezentat în cadrul Salonului Auto din Frankfurt, reprezantanţii Trust Motors nu au putut specifica momentul lansării pe piaţa locală, dar au spus că va avea un preţ „comercializabil”.