Grupul olandez Aegon a investit 20 de milioane de euro in Romania si va continua sa aloce fonduri in functie de evolutia pietelor de asigurari si de pensii private, dar si in functie de stimulentele fiscale prevazute de legislatie pentru pensiile facultative, potrivit directorului general al grupului pentru Europa Centrala si de Est, Gabor Kepecs.

Aegon a lansat ieri compania de asigurari de viata pe piata autohtona. Noua companie va opera alaturi de cea de pensii private a grupului – BT Aegon, care a fost lansata in 2007 in parteneriat cu Banca Transilvania.

Grupul olandez urmeaza sa cumpere, cu 11 milioane de euro, participatia de 50% a Bancii Transilvania la aceasta companie. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in al doilea trimestru al acestui an.

Societatea de asigurari de viata a obtinut autorizatia de functionare la sfarstiul anului trecut si si-a inceput activitatea de cateva saptamani. Aceasta a incheiat deja 300 de contracte incheiate, jumatate din aceasta fiind polite unit-linked.

Clientii care cumpara aceste tip de asigurari de la Aegon pot investi in doua fonduri ale grupului olandez, doua fonduri ale Raiffeisen Asset Management, respectiv doua fonduri al BT Asset Management. Compania vinde numai asigurari traditionale in lei, la care garanteaza un randament de 3,2%.

Compania isi vinde produsele prin intermediul brokerilor, consultantilor financiari si prin reteauna Bancii Transilvania.

Mai multe detalii pe www.aegon.ro