Sondajul arată că 50% dintre alegătorii probabili au afirmat că vor vota cu Biden, 31% cu Donald Trump, alţi 3% au afirmat că vor susţine un alt candidat iar restul sunt indeciși. Sondajul a fost realizat în perioada 11-15 septembrie, conform news.ro

Majoritatea celor care vor vota sunt hotărați

O proporţie de 9 din 10 votanţi sunt hotărâți că vor vota pentru Biden iar 8 din 10 dintre alegătorii lui Trump au spus că „sunt siguri în totalitate” în legătură cu opţiunea lor pentru preşedinte. Numai 1 din 10 alegători probabili ai lui Biden şi mai puţin de 2 din 10 din susținătorii lui Trump au părut că se mai gândesc, conform sursei menționate.

Sondajul sugerează că Biden are un avantaj timpuriu în asigurarea votului popular în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Trebuie menționat că 9% dintre votanţii probabili sunt indecişi sau nu au susţinut încă un candidat al unui partid mare iar  decizia lor din următoarele săptămâni ar putea determina cine câştigă.

Câştigarea votului popular nu înseamnă câştigarea alegerilor

Câştigarea alegerilor este decisă de sistemul Colegiului Electoral. Trebuie reamintit că Donald Trump a câştigat în 2016 chiar dacă a pierdut votul popular. De asemenea, numai 11% dintre albii din suburbii au afirmat că cel mai important factor de influenţare a votului este interesul pentru poziţia fermă faţă de criminalitate şi tulburările sociale, conform sondajului.

Procentul a scăzut de la 13% într-un sondaj similar efectuat în perioada 9-10 septembrie şi 15% într-un sondaj din 3-8 septembrie.

Când au fost întrebaţi care este cel mai important factor care le influenţează votul, 27% dintre albii din suburbii au spus că doresc un candidat cu un plan solid de gestionare a noului coronavirus, iar 25% că doresc pe cineva care să refacă încrederea în guvernul american. Alţi 19% au spus că vor un preşedinte puternic în privinţa economiei şi a locurilor de muncă.

Adulții americani consideră că Trump este un candidat mai bun pentru reconstrucția economiei

Donald Trump intenţionează să cheltuie 10 milioane de dolari pe reclame concentrate pe economie, unde îşi păstrează un nivel ridicat de popularitate. Potrivit sondajului, 45% dintre adulţii americani consideră că Trump este un candidat mai bun pentru reconstrucţia economiei, comparativ cu 36% în cazul Biden.

Sondajul Reuters/Ipsos a avut loc online, în engleză, la nivel naţional. Au fost intervievaţi 1.358 de adulţi americani, între care 859 de alegători probabili. Sondajul are o marjă de eroare de circa 4%, conform sursei menționate.