UPDATE 12:30

Adrian Vasilescu a declarat la un post de televiziune că a fost prezent În Piață, dar nu a fost să protesteze, ci să se informeze.

”M-am dus să văd cu ochii mei ce se întâmplă. E spiritul meu jurnalistic care m-a împins. Eu nu mai sunt de mult consilierul guvernatorului, sunt consultant. Flerul meu istoric nu m-a înșelat niciodată. Am știut precis că nu se va întâmpla nimic. Experiența îmi dă siguranță. Încă nu știu ce s-a întâmplat vineri. Nu am stat mult în Piață, nu am fost să protestez ci să mă informez, din discuțiile avute nu am aflat informații relevante. Am ascultat comentarii contradictorii înainte și nu am reușit să îmi fac o opinie vineri seară. Nu m-am întâlnit cu nimeni importanți. Cine e important și nu e important?” a spus Adrian Vasilescu la Antena 3.

Imaginea a fost distribuită chiar și de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, cu mesajul: „Ne mai mirăm de ce creșterea Roborul fără nicio cauză economică…”

Primul care a postat fotografia este senatorul Daniel Cătălin Zamfir, recent devenit membru ALDE, după demisia din PNL. Daniel Zamfir a fost iniţiatorul legii pentru plafonarea dobânzilor la creditele bancare. 

„Oooo.. Ce surpriza! Un adevărat #rezistent, din diaspora și el, care, bineînțeles, nu mai suporta comunismul. Și nu suportă, probabil, nici că nu mai creste ROBOR-ul. Nasol daca Parlamentul votează legile împotriva cămătăriei, asa-i? Nasol și dacă Parlamentul votează sa răspundeți și voi, cei de la BNR, civil și penal pentru încălcarea legii! Apropo, Van Groningen e in vacanta, asa-i?”, este comentariul pe care politicianul l-a făcut la imaginea postată.

La protestele de anul trecut, CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven Van Groningen a fost surprins într-o fotografie participând, de asemenea, la protestele din Piața Victoriei. Imaginea a devenit virală, iar mulți social-democrați i-au adus critici șefului Raiffeisen Bank.