Chinezii de la NIO lansează sedanul electric ET7 în Europa

În timp ce producătorul auto chinez continuă să-și lanseze SUV-ul electric ES8 în Norvegia, luna aceasta, acum se cunosc și planurile de extindere în Europa, de anul viitor, începând cu Germania. NIO este un producător auto chinez fondat în 2014. De atunci, s-a impus rapid ca un brand de vârf pentru SUV-urile electrice cu ofertele sale, ES8, ES6 și EC6.

Pentru a nu se limita doar la EV-uri mari, NIO a dezvăluit sedanul ET7, la Ziua NIO, în ianuarie. În mai, NIO a anunțat planuri de extindere pe piețele din afara Chinei, începând din Norvegia.

Speculațiile au fost confirmate

Acum, toate speculațiile au fost confirmate, NIO anunțând planuri de vânzări de vehicule electrice în Germania. ET7 va fi primul model al NIO care va fi vândut în Germania
Producătorul auto plănuiește să exporte ET7 în Norvegia și în 2022, deși clienții germani nu vor putea achiziționa modelul ES8 deocamdată.

Nu există nicio indicație privind prețul ET7 în Germania, deși NIO anunța că versiunea de 70 kWh va avea un preț de pornire de aproximativ 448.000 de yuani în China. Adică aproximativ 59.000 de euro sau 69.000 de dolari.