Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, este de părere că singurul care poate finaliza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Guvernul. El a spus clar că parlamentarii nu pot negocia acest proiect cu Comisia Europeană.

“Singurul care poate închide acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Guvernul, pentru că tot proiectul acesta se închide prin negocieri cu Comisia. Nu putem negocia 465 de oameni din Parlament cu Comisia Europeană, de aia avem un Executiv învestit de acest Parlament, care are încrederea unei majorităţi. Deci, Guvernul va veni cu un Plan de Redresare şi Rezilienţă în două-trei săptămâni, o variantă finală în luna mai şi apoi va fi public. Dacă premierul Cîţu va decide, va veni către Parlament pentru o dezbatere, o prezentare, va fi opţiunea dânsului”, a spus Moşteanu. El a răspuns astfel unei întrebări privind organizarea unei dezbateri mai ample pe PNRR, cu toate partidele politice.

Potrivit lui Moșteanu, PNRR va rămâne în coordonarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea.

S-a discutat foarte clar cine coordonează PNRR

“S-a discutat foarte clar, în decembrie, când s-a format coaliţia – coordonarea acestui plan este la Ministerul Proiectelor Europene, la ministrul Cristian Ghinea. Nu este nicio altă discuţie, chiar dacă au fost voci. Am stabilit la început de drum, când am pornit împreună în această coaliţie, de ce bucăţică din această poveste ne ocupăm fiecare dintre noi. PNRR este la ministrul Cristian Ghinea, (…) de altfel fiind singurul minister care are competenţele şi are oamenii care se pot ocupa cu astfel de proiecte, oameni cu experienţă în proiecte europene. Această resursă se regăseşte doar la acest minister”, a explicat Ionuţ Moşteanu.

PSD a cerut ca, după sărbătorile de Paşte, să fie organizată în Legislativ o dezbatere “amplă” pe acest subiect. La discuții ei au cerut să participe reprezentanţii Guvernului, senatorii şi deputaţii şi experţii tuturor partidelor parlamentare, asociaţiile administraţiilor locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, ONG-uri de profil, dar şi specialişti din mediul economic şi academic.