În articolul precedent de aici vă relatam că avocatul în vârstă de 44 de ani a fost internat de mai multe zile la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Acesta se afla la terapie intensivă având diagnosticul pozitiv pentru noul coronavirus. Medicii de acolo au spus că starea acestuia a fost una gravă și, în ciuda faptului că a primit plasmă și respira cu ajutorul unui plămân artificial, organismul său a fost mult prea slăbit și nu a mai putut lupta.

Ce s-a întâmplat de fapt cu avocatul și cum s-a infectat cu această boală a spus însă de prietenul lui, fostul procuror Maximilian Bălășescu, după cum relatează retetesivedete.ro. Acesta spune că avocatul Cătălin Șerban s-a îmbolnăvit încercând să facă o faptă bună, acesta transportând o persoană bolnavă de COVID-19 la spital în Atena.

„Cătălin a încercat să facă o faptă bună …și a transportat o persoană bolnavă de COVID de la Egina la Atena în mașina lui …și atunci s-a îmbolnăvit. Cel pe care l-a transportat la Spital în Atena este mort și îngropat în Grecia, iar Cătălin se zbate între viață și moarte …respiră prin plămâni artificiali. Cătălin nu avea probleme cu respirația, cu viroze vechi netratate, ficat, splină (a răspuns Max B. unei doamne interesate). Era un om de 1,90 m, 110 kg, avea 44 de ani, nu avea nicio problemă de sănătate, doar ceva la vedere…0,50 miopie”.

Fostul procuror este și unul dintre cei care a cerut ajutor pentru prietenul lui, apoi și el și familia și alți amici ai avocatului au făcut apel la donatorii de plasmă.

„Îi rog pe toți cunoscuții și prietenii mei care au grupa de sânge AB 4 pozitiv și care au avut COVID sau sunt asimptomatici să îmi scrie! Avem nevoie de plasmă din această grupă rară de sânge pentru un tânăr avocat din Timișoara aflat în stare foarte gravă la ATI spitalul Victor Babeș din Timișoara!

Vă rog distribuiți masiv! Mai are nevoie de doi donatori !

Vă mulțumesc! Dumnezeu să te ajute Cătălin Șerban !”, scria pe contul său de Facebook, Maximilian Bălășescu.