Legătura dintre Dan Tocaci și presupusa rețea implicată cu generalii Coldea și Dumbravă a fost adusă la lumină de tatăl omului de afaceri. Acesta este subiectul unei anchete a procurorilor DNA. Bărbatul este cunoscut pentru legăturile sale cu Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI. El a dezvăluit la România TV detalii despre copilăria fiului său petrecută alături de Bogdan Neidoni, viitorul coleg al lui Coldea, și despre vila acestuia din Monte Carlo.

Discuția dintre reporter și tatăl lui Dan Tocaci relevă o conexiune interesantă între omul de afaceri și Bogdan Neidoni, cunoscut ca fiind apropiatul generalului Florian Coldea. Tatăl lui Tocaci a dezvăluit că fiul său a copilărit alături de Neidoni. El a menționat că aceștia au avut diverse interacțiuni sociale.

Într-o anumită situație, Neidoni i-a cerut lui Tocaci să intervină pentru a-i facilita accesul într-un anumit mediu sau pentru a rezolva o problemă, indicându-i legătura strânsă cu Neidoni.

Dezvăluirile sugerează că Neidoni ar fi avut un rol în facilitarea unor interacțiuni suspecte sau cereri de influență, chiar și în contexte legate de vila lui de la Monte Carlo.

Discuție Reporter- Tatăl lui Dan Tocaci

– El a copilărit cu Neidoni. A fost și în casă la noi! Dădeau niște chefuri ăștia…Și la un moment dat ăsta, panarama asta…

– Neidoni?!

– Nu Neidoni, ăsta care a făcut reclamația…

– Hideg!

– Hideg ăsta… o panaramă! Nu știu cum îl cunoștea și îi zice: ”Băi Dane, te rog frumos, tu știu că ești prieten… ai copilărit cu Neidoni. Du-te, mă, și spune-i ăstuia el să vorbească cu ei ca să mă primească pe mine… Atât te rog!” Și el s-a dus la ăla!

– Deci Neidoni i-a făcut trampa?!

– Exact! Deci el nu s-a dus decât la Neidoni și i-a spus: ”Băi, te rog eu frumos, vezi că vine ăsta, aranjează-i să-l primească…” Și ăsta s-a dus, a vorbit cu ei… treaba lui!

– Înseamnă că și Neidoni minte când spune că nu știe de Coldea…

– Ei, na:…

– De vila aia a lui de la Monte Carlo… e clar că aia e a lui Coldea!

– Da, dar aia e altceva! Dacă au fost colegi de cameră la SRI, la școala aia de SRI…

– Coldea să fie creierul?

– Da!

Avocatul Bogdan Aanei confirmă relația dintre afacerist și omul lui Coldea

Legătura dintre omul de afaceri Dan Tocaci și Bogdan Neidoni, cunoscut apropiat al generalului Coldea, este susținută și de declarațiile avocatului Bogdan Aanei. Acesta a discutat despre practicile discutabile în sistemul judiciar românesc. El a dezvăluit că a apărat un membru al familiei Neidoni într-un caz de conducere sub influența alcoolului. Avocatul a subliniat că Neidoni era prezent la întâlniri în care se discutau dosare penale și influențele asupra deciziilor instanțelor judiciare.

În cursul urmăririi penale, au existat presiuni considerabile și discuții cu procurori în diverse contexte sociale. Aanei a subliniat că Neidoni pretindea că are „rețeta” pentru a obține o soluție favorabilă într-un caz. El alegea să lucreze cu avocatul cunoscut sub numele de Șoricică. Acesta din urmă a fost ulterior trimis în judecată și condamnat. Neidoni a fost informat clar că îi vor fi oferite soluții favorabile.

– L-am apărat pe un membru al familiei Neidoni pentru o infracțiune, conducerea sub influența băuturilor alcoolice unde acesta a avut o alcoolemie de doi la mie. Ce s-a-ntâmplat la momentul respectiv ține mai mult de aceste întâlniri… de la acea întâlnire unde se ticluiau dosarele penale și soluțiile în instanțele de judecată a plecat acest Neidoni! El a fost prezentat de Tocaci Dan Victor Pe parcursul urmăririi penale au fost mai multe presiuni, s-au discutat aceste aspecte la mese cu diverși procurori…(n.r. continuare de pe ”aanei 2”) A găsit ”scurtătura”, chiar spunea că are rețeta pentru a se putea pronunța această soluție de clasare. A ales varianta cunoscutului avocat Șoricică, care a fost trimis în judecată, cercetat, condamnat de instanța de fond clar i s-a promis că va lua o soluție favorabilă.

Discuție Reporter- Tatăl lui Dan Tocaci

– I-am zis: ”Dane, du-ți crucea! Singur ai intrat în ea, nu m-ai întrebat… măcar să mă fi întrebat, măcar îți dădeam un sfat.” Domnule, e o-ncrengătură… că-ți spun eu, se pune… asta pe țambal! Că dacă e să iasă la iveală cine… vai de mine, se zguduie…Asta e o operațiune din zecile pe care le făceau ăștia! I-am spus: ”Dane, n-am ce să-ți fac!” El doar i-a făcut legătura: ”Du-te, băi, la ăsta și mai departe… cutare” Și toată convorbirea aia este… a venit ăsta să se vaite: ”Băi Dane, băi, uite ce mi-au făcut ăștia!”

– Ditamai traficul de influență a ieșit!

– Da!

– Vedeți, că se cam leagă… Dan crescând în preajma lui Virgil Măgureanu ca și dumneavoastră… N-ați crescut în casă cu el? Și Dan n-a crescut tot cu el în casă?!

– Da, domnule, da… dar n-are nicio treabă cu ăia!

– N-are, dar uite că i s-au deschis ușile! Știu de unde vine!

Bărbatul respinge acuzațiile că fiul său ar avea probleme financiare. Acest lucru se petrece în ciuda plângerilor procurorilor DNA atunci când a trebuit să plătească cauțiunea impusă în cadrul controlului judiciar.

Discuție Reporter- Tatăl lui Dan Tocaci

– Am auzit că s-a plâns pe la DNA că are leafă mică…

– Nu, domnule! Deci n-are treabă!

– Dar ăsta nu i-o fi dat și lui comisioane? A luat el toți banii?

– Care, mă, cine?

– Coldea, Dumbravă…Poate generalii știu și tabla împărțirii și i-or fi lăsat și lui…

– N-au treabă, domnule… Deci eu i-am spus: ”Măi, Dane, știi cum ești tu? Ești un șoricel care ai nimerit într-o zonă în care se luptă niște elefanți!” Se lucrează… Acolo se lucrează tare de tot! Interesele lor!