Într-un interviu acordat la DC NEWS, Claudiu Năsui a vorbit despre pensiile speciale ale primarilor. El susține că PSD-ul este cel care a dat o OUG pentru Codul Administrativ care are incluse şi pensii speciale pentru primari.

„Pe lângă pensiile speciale pe care le avem – avem 10-11 categorii de persoane care iau pensii speciale – o să avem încă o categorie de persoane: primarii. Guvernul PSD de dinainte de pandemie, în perioada doamnei Dăncilă, a dat o Ordonanţă de Urgenţă pentru Codul Administrativ care are incluse şi pensii speciale pentru primari”, a spus Claudiu Năsui. 

În acest context, parlamentarul USR susține că primarii știau acest lucru de când au candidat și nu înțelege de ce nemulțumirile lor au venit ulterior.

„Dar nu ştiau lucrul acesta când au candidat? I-a obligat cineva? Ce înseamnă că nu ţi se ia în considerare vechimea? Că nu ţi se ia CAS. Asta înseamnă că-ţi iei banii, că aia e indemnizaţia, acela e pachetul salarial la care m-am angajat. (…) Ştiau la ce se înhamă şi haideţi să fim serioşi, primarii candidează, se luptă pentru aceste posturi”, a răspuns Năsui.

Pentru a evita astfel de situații și în viitor, parlamentarul propune o modificare. El susține că nu are o problemă cu pensiile mari ci cu sistemul după care sunt aplicate. Astfel, el propune aplicarea unui alt timp de sistem.

Soluția propusă de Claudiu Năsui

„Soluţia era următoarea – care e şi pentru militari şi pentru absolut toată lumea. Dacă a primit cineva bani pe chestia asta i se face cotizaţia implicită şi primeşte în acelaşi sistem cu toată lumea, nu o pensie specială. Nu s-a făcut pentru că era o clientelă de servit.

Eu nu am o problemă cu pensiile mari. Dacă cineva vine şi-mi spune că are o pensie mare, bravo lui, dacă e acelaşi sistem contributiv ca pentru toată lumea. Asta este singura mea problemă”, a mai spus Claudiu Năsui, la DC News.

Un alt aspect punctat de acesta a fost munca parlamentarilor, care la fel, încasează pensii speciale. Claudiu Năsui spune că aceștia lucrează maxim trei zile pe săptămână și nicidecum opt ore, la fel cum o fac și românii de rând.

„Știți cât muncește acum Parlamentul? Trei zile în cazul fericit. Se muncește cam câte două. Și alea două nu sunt efectiv cu opt ore pe zi. Eu nu vreau să minimizez munca parlamentară, eu am avut foarte multe succese pe linia aceasta, a Parlamentului…

Dar nu poți să spui că Parlamentul nu ar putea să muncească mai mult. Totuși, sunt cinci zile pe săptămână, românii muncesc opt ore pe zi”, a declarat Claudiu Năsui la DC News TV, la emisiunea „Ce se întâmplă?”.