Scandal imens în spațiul public cu Patriarhul Daniel în prim plan. Ultima declarație a acestuia a stârnit o mare vâlvă.

Adevărul despre Patriarhul Daniel!

Patriarhul Daniel a fost amenințat cu publicarea dosarului de la Securitate de către un istoric.  În publicația „Newsweek” de România a apărut un material în care un angajat al CNSAS, Mădălin Hodor îl amenință pe Patriarh cu posibilitatea publicării dosarului de Securitate.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel în cuvântul rostit marţi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală”, spusese Patriarhul.

Patriarhul Daniel nu are de ce să-și facă probleme. „În legătură cu pozițiile personale exprimate în spațiul public de salariatul C.N.S.A.S., Mădălin Hodor, C.N.S.A.S. face următoarele precizări:

1. Pe numele lui Ciobotea Dan-Ilie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-au eliberat următoarele decizii:

I. anul 2002 – nu a fost agent sau colaborator al Securității, ca poliție politică

II. anul 2007 – nu a fost agent sau colaborator al poliției politice comuniste

Punctele de vedere exprimate de dl. Mădălin Hodor se situează în afara cadrului instituțional al C.N.S.A.S. Prezentul comunicat a fost adoptat de Colegiul C.N.S.A.S. cu majoritate de voturi și două voturi împotrivă”, spun cei de la CNSAS într-un comunicat de presă remis capital.ro.

 

VEZI AICI DOCUMENTUL