Potrivit acestuia, dacă lege va fi votată în forma Guvernului, ar fi o ”nenorocire”.

Reacția purtătorului de cuvânt al PSD vine în contextul în care joi, legea carantinei și izolării urmează să fie votată în plenul Camerei Deputaților.

”Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă aţi fi pus în situaţia să votaţi această lege, v-aţi gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

Abuz peste tot

Întrebat despre ce abuz este vorba, purtătorul de cuvânt al PSD susține că abuzul este prezent peste tot.

”Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă şi vă poate interna. Dacă nu aveţi niciun simptom, nimic şi sunteţi într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteţi fi supus tratamentului, împotriva voinţei dvs.”, a mai spus Romașcanu.

Totodată, acesta a mai precizat că legea carantinei nu va fi votată niciodat în forma privită de la Guvern, iar în prezent se lucrează la amendamente potrivite pentru această lege.

„Sub nicio formă. Este legiferarea abuzului, în loc să fie legiferarea protecţiei oamenilor (…). Între timp, se lucrează la amendamente la această lege. Cu certitudine, se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, dar ea nu poate fi votată în forma în care a trecut, pentru că pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire”, a spus Romașcanu.

Luni, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind carantina după ce CCR a decis că instiuirea obligatorie a carantinei e neconstituţională, deoarece încalcă drepturile şi libertăţile omului.

Hotărârea CCR a stârnit un val de controverse atât în România cât și peste hotare, iar sute de români au ieșit din spitale, fără a mai fi afectați în vreun fel.