Potrivit acestuia, banii se pot lua, prin relocare, de la capitolul bunuri și servicii. „Amintesc că, la acest capitol de „bunuri și servicii” în anii cu 28 de ministere erau cuprinse sume de 44 miliarde lei pe an. Anul acesta, cu 16 ministere sunt cuprinse sume de 51 miliarde lei. Cu 7 miliarde lei mai mult!!!

Costurile cu stocurile de materiale de protecție din capitolul de bunuri și servicii în perioada pandemiei au fost de până la 2 miliarde lei.(nu vă fac calculul ca de fapt aceste 2 mld provin din realocare de la fondul de rezerva, ceea ce ar conduce la cresterea sumei alocate capitolului cu bunuri si servicii la 53 mld lei, ca sa nu va pierd in cifre).

Suma necesară pentru dublarea alocațiilor copiilor începând cu data de 1 august este de 3,2 miliarde lei, nu de 6, nu de…

Posted by Adrian Câciu on Sunday, 31 May 2020

Aceste costuri cu materialele de protectie erau necesare, le scadem din cele 51 de miliarde, rămân 49 miliarde lei bunuri si servicii și evident, rămâne intrebarea de ce cheltui mai mult cu 5 miliarde lei cand ai un aparat administrativ mai mic?

În mod normal, aici, la bunuri si servicii, ar trebui să ai maxim 40 de miliarde lei(și uite cum se gasesc și banii de pensii pe capitolul transferuri de la bugetul de stat).

Revenind deci, fara a crea deficit suplimentar, alocațiile copiilor pot fi dublate de la începutul lunii august fără a dezechilibra bugetul de stat ci doar prin realocări de sume și chivernisirea corectă a cheltuielilor bugetare.

Sunt bani de alocații!

La mulți ani tuturor copiilor și îmi cer scuze că, de ziua voastră, legile care vă privesc nu sunt aplicate.

Să sperăm că va fi bine, chiar dacă trăim în epoca lui „n-am”!”, conchide analistul economic Adrian Caciu în mesajul postat pe Facebook.