Este vorba despre Coca-Cola, băutura a cărei nume este cunoscut în toată lumea. 100 ml de Coca‑Cola conțin 9,7 mg de cafeină, respectiv 32 mg de cafeină într-o doză de 330 ml de Coca‑Cola Original. Comparativ, o cană de ceai conține aproximativ 75 mg de cafeină.

Simultan, o cană de cafea are aproximativ 100 mg de cafeină. Chiar dacă o doză de 330 ml de Coca‑Cola Original conține aproximativ 32 mg de cafeină, aceasta nu este singura substanță care poate provoca probleme.

Ce se ascunde într-o doză de Coca-Cola?

În primul rând, Coca-Cola conține apă carbogazoasă. Aproximativ 90% din Coca-Cola este apă iar partea carbogazoasă este dioxidul de carbon purificat, care conferă bule. Apoi, Coca-Cola conține zahăr. Gustul dulce al Coca-Cola Clasic provine din zahăr.

Chiar dacă varianta Zero Zahăr a băuturii nu conține zahăr, trebuie menționat că aceasta este îndulcită cu un amestec de îndulcitori intenși, hipocalorici. Totodată, colorantul caramel este făcut special pentru Coca-Cola, pentru a da băuturii culoarea sa caracteristică.

De asemenea, acidul fosforic conferă băuturii senzația de gust înțepător. Acesta conține fosfor, care se găsește și în lapte, brânză, precum și în compoziția sistemului osos. Nu în ultimul rând, cafeina este cea care face din acest amestec unul gustos. Nu putem să vorbim despre Coca-Cola fără să menționăm și formula secretă. Amestecul de arome naturale este esența formulei secrete a Coca-Cola, cel mai bine păstrat secret al companiei.

Câte calorii conțin o doză de 330 ml de Coca‑Cola?

Răspunsul este 134 de calorii. Această valoare reprezintă aproximativ 5% din totalul de calorii pe care un adult obișnuit ar trebui să le mănânce și să bea într-o zi pentru a-și menține o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest lucru este cunoscut ca aportul zilnic de referință sau doză zilnică recomandată (DZR). Consumul de referință al unui adult obișnuit este de 8400 kj / 2000 kcal.