Anunțul momentului despre certificatul verde! Unde va fi implementat? Florin Cîțu tocmai a spus

Într-un interviu oferit pentru DCNews, fostul premier al României a declarat că el este cel care a luat decizia ca certificatul verde să fie introdus în locurile și în instituțiile publice. De asemenea, președintele liberalilor a spus că el este și cel care a propus un proiect de lege în ceea ce privește angajații din sistemul sanitar.

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, spune că cea mai bună variantă pe care oamenii o au în ceea ce privește coronavirusul este fie vaccinarea, fie trecerea prin boală.

”Eu am luat decizia să fie introdus în locuri publice, în instituţii publice, la intrare, ce ne-a permis legea. Când a fost vorba despre angajaţi, acolo am propus un proiect de lege, l-am semnat, l-am dus în Parlamentul României, pentru cei din sistemul de sănătate – şi sectorul privat şi cel public. Şi aţi văzut că imediat ce a fost depus, rata de vaccinare a crescut imediat.

Astăzi, cea mai bună variantă este să te vaccinezi ca să te protejezi de boală sau să faci o formă uşoară a bolii. Mai departe, depinde foarte mult de voinţa politică. Eu cred că, aşa cum avem astăzi, este un pas important să foloseşti certificatul verde când intri în instituţii sau când mergi la mall, mai departe vom vedea dacă există voinţă şi pentru restul”, spune fostul șef al Executivului.

El a adăugat că își susține în continuare proiectul care se află acum în Parlamentul României.

Certificatul verde va  fi implementat în România

Fostul șef al Guvernului a fost întrebat dacă certificatul verde se va implementa în țară, iar el a răspuns că este deja implementat, doar că este dus la un alt nivel.

”Este un compromis. El există astăzi, doar dacă-l ducem un pas mai departe pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Eu cred că acolo e nevoie. Poate şi la Interne sau Apărare sau chiar şi la Învăţământ.

Vă spun la Sănătate de ce: când te duci în spital să te tratezi, trebuie să-ţi faci singur un test, să-l plăteşti. Cumva trebuie şi în partea cealaltă o măsură pentru medicul la care te duci. Ar fi trist să te duci la medic, să te testezi, iar de partea cealaltă, medicul să te infecteze. Cumva lucrurile acestea trebuie aranjate ca să fie o reciprocitate. La fel şi la Ministerul Afacerilor Interne, cel care-ţi verifică certificatul verde ar trebui să aibă şi el unul. Sunt anumite sectoare. În rest este decizie politică, înţeleg că s-ar putea să fie discuţii şi pe constituţionalitate, dreptul la muncă şi aşa mai departe. Dar, în acelaşi timp, sectorul privat poate să ia decizii”, a declarat Florin Cîțu pentru sursa anterior citată.