Toți o cunosc pe Andreea Esca ca fiind prezentatoarea de la Pro Tv, însă nu foarte multă lume știe momentele dificile pe care aceasta le-a trăit în anii copilărie.

Într-o postare pe facebook, vedeta a povestit întâmplarea care a maracat-o în anii în care aceasta se forma. Este vorba despre job-ul mamei, prin intermediul căruia se încărca mereu negativ.

Mai exact, se pare că  mama vedetei de la Pro Tv a fost asistent medical, iar poveștile care i-au umplut copilăria au fost mereu legte de bolnavii de cancer.

“Mama a fost asistent medical în Institutul Oncologic din București aproape toată viața. Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit. Acum, datorită investigațiilor mult mai performante, cancerul de sân, de exemplu, poate fi învins dacă este depistat în fază incipientă. La fel și cel de col uterin. Doar că multe femei din România nu pot face aceste teste.

Fundația Renașterea pune la dispoziție un mamovan care va călători prin toată țara și va face posibilă testarea Papanicolau și mamografii pentru femeile care nu au acces la ele”, a mărturisit Andreea Esca, pe facebook.

Apel disperat către fani

Totodată, vedeta de la Pro Tv a transmis un mesaj fanilor. Aceasta i-a invitat să se înscrie în echipa pe care chiar ea o formează, pentru a-i ajuta pe cei bolnavi de cancer. 

”Cu o înscriere în cursa virtuală «Race for the Cure» oferiți o testare Papanicolau și cu patru înscrieri dăruiți o mamografie acestor femei. Este valabil și pentru București. La cursă participă zeci de țări, iar dacă dumneavoastră locuiți în Franța, de plidă, și vă înscrieți de acolo, puteți alege ca donația să meargă către România, la Fundația Renașterea.

Vă invit să vă înscrieți în echipa mea, Andreea Esca, cu codul 534A5EDA, și să alergăm virtual în data de 25, 26, 27 septembrie, pentru femeile care au nevoie de aceste teste. Puteți să participați și la secțiunea sponsor fără să faceți parte din echipă! Hai să facem bine!” , a mai scris vedeta.