Este o nouă zi în care presa discută pe larg de tragedia de la Caracal. la Antena 3, Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre vinovații cu privire la ancheta din acest caz. În opinia sa, în România nu mai sunt anchetatori ca în urmă cu 30 de ani și totul s-a deprofesionalizat.

”Atâta timp cât echipa de anchetatori nu a ajuns la o concluzie, totul e posibil, inclusiv ceea ce spune domnul Cumpănașul. Totul e posibil. Opinia mea e să fim circumspecți cu privire la acești anchetatori, dar să le acordăm încrederea cuvenită. Nu mai avem echipe de anchetatori ca pe vremuri. Totul s-a deprofesionalizat.

În acest moment în România avem criminalistică mult mai slab pregătită, decât era în urmă cu 30 de ani. Cei care au condus această societate și cei care s-au ocupat de treaba asta. Nu avem laboratoare de criminalistică, nu avem medicină legală cum se cade. Avem ceva din toate, dar am făcut un pas înapoi.

Sunt toți de vină. Nu putem să dăm vina pe capii din poliție, pe ministrul de Interne, pe Guvern. Societatea e foarte vulnerabilă, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

De altfel, jurnaliștii au riudicat semne de întrebare și asupra întârzierii rezultatelor ADN.  Astfel, în data de 28 iulie se amintește că INML începe analiza rămăşiţelor umane găsite la Caracal. Potrivit surselor, analiza poate dura până la 2 săptămâni.

Pe data de 2 august, medicii de la INML anunţă că au finalizat analiza antropologică a oaselor găsite la Caracal. Oasele aparțin unei persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Trei zile mai târziu sunt descoperite oase într-o pădure din apropierea casa groazei. Gheorghe Dincă susţine că rămaşiţele umane aparţin Luizei Melencu.

Pe 8 august, seara, pe surse de la INML apare informaţia că oasele găsite în pădure, pe care Dincă le indicase că ar fi ale Luizei, conţin ADN-ul Alexandrei. DIICOT dezminte informaţia şi susţine că legiştii nici nu s-ar fi apucat să analizeze oasele găsite în pădure.