Senatoarea liberală Alina Gorghiu a acuzat luni că PSD este cel care a sabotat ședința Bioului permanent al Senatului legată de inițiativa legislativă care ar fi trebuit să propună amânarea alegerilor din 6 decembrie.

”Situaţia e destul de interesantă astăzi în Senatul României. Cererea de reexaminare, după cum ştiţi, ar fi trebuit să fie discutată în Biroul permanent care era convocat pentru ora 13.00.

”PSD este de vină”

În Biroul permanent componenţa e aşa: 7 de la PSD, restul de 5 de la PNL – 3, UDMR – 1, USR-PLUS o persoană. Deci în orice condiţii, dacă PSD doreşte să introducă pe ordinea de zi un proiect legislativ pentru a fi dezbătut, în procedură de urgenţă sau orice alt fel de procedură, acest lucru se întâmplă pentru că au majoritatea singuri.

Pornind de la această premisă, vă spun că PNL, că nu o să îndrăznesc să vorbesc în numele celorlalţi colegi, a decis ca cei trei reprezentanţi ai săi să nu participe la această mascaradă din Biroul permanent”, a explicat Alina Gorghiu luni la Digi 24.

Ședinţa Biroului permanent al Senatului a fost amânată astfel pentru ora 14.00, dar nici atunci nu a fost cvorum, fiind clar că PSD este de vină că această lege nu devine realitate, susține Gorghiu.

”Una spun public, în realitate fac altceva”

”Spun mascaradă pentru că PSD vroia să amâne sau spune public că doreşte să amâne data alegerilor şi o să revin pe procedură pentru că de fapt sunt două iniţiative legislative, dar în subteran se pare că nu îşi doreşte acest lucru.

La ora 13.00 când a fost convocat primul Birou permanent, surpriză – nu a fost cvorumul de şedinţă pentru a fi legal ţinută această şedinţă. Au fost doar 6 reprezentanţi ai PSD. Şedinţa s-a amânat pentru ora 14.00. La ora 14.00 a fost aceeaşi situaţie. De ce s-a întâmplat să nu fie cvorum?

Pentru că PSD condus de Marcel Ciolacu şi colegii săi din PSD una spun public, şi în realitate fac altceva.

Tema amânării alegerilor parlamentare exprimată pe toate vocile, mai guturale, mai ţipătoare, a fost o temă strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate Marcel Ciolacu cât de responsabil este probabil, însă în realitate din vina PSD această lege nu devine realitate.

”Amânarea alegerilor nu este o soluție”

PNL şi-a exprimat opinia de-a lungul vremii şi a spus că amânarea alegerilor parlamentare nu e o soluţie, că prelungirea mandatului de aleşi parlamentari de ei înseamnă un gest imoral, inportun, inadecvat şi că ne dorim ca în condiţii de securitatea a votului să ţinem aceste alegeri pentru legitimitatea unui Parlament care acum are o majoritate toxică”, susține Alina Gorghiu.

Ea a mai precizat că astfel proiectul de lege nu poate fi trimis la Comisia juridică a Senatului şi ulterior raportul să fie votat pe plenul Senatului marţi.

”Cam acesta este tabloul. Au convocat la 14.30 un comitet al liderilor. S-a constatat că nu există cvorum ca să se poată întruni Biroul permanent.

Ca atare mâine pe plenul Senatului nu vom avea acest proiect, pentru că nefiind Birou permanent nu putem avea comisie, deci nu putem avea plen pentru amânarea datei alegerilor parlamentare”, a explicat Gorghiu.