Concret, Florin Mototolea participa la aceste partide de barbut pentru a-i împrumuta pe pierzătorii disperați să-şi ia revanșa. Din cauza aceasta a și ajuns la închisoare în 2017.

În 2016, la o partidă de barbut, bărbatul care-i găzduia pe jucători l-a rugat pe Mototolea să-i împrumute 20.000 de lei, după ce-şi pierduse banii lui, pentru a-și lua revanșa. Bărbatul a pierdut și acești bani împrumutați, așa că Emi Pian i-a luat gaj mașina din curte, un Audi Q7. Bărbatul a fost nevoit să-și vândă bunuri din casă pentru a aduce a doua zi înapoi banii împrumutați. Emi Pian însă nu a mai vrut să-i dea vehiculul, ba mai mult, i-a vândut mașina și atunci victima a fost nevoită să meargă la poliție, scrie Adevărul.

„Se va avea in vedere și conduita inculpatului ulterior luării mașinii în gaj. Inculpatul a manifestat un dezinteres total față de înțelegerea cu persoana vătămată, vânzând mașina acesteia”, au arătat judecătorii care l-au condamnat pe Pian.

Emi Pian a încercat să-și „convingă” victima să retragă acuzațiile. Acesta l-a trimis pe tatăl său, aflat acum în închisoare, pentru a face acest lucru. Bărbatul nu s-a lăsat însă intimidat și a mers mai departe. Astfel, Emi a acceptat să-şi recunoască faptele, fiind judecat în procedură simplificată, pentru a primi o pedeapsă mai mică.

„Inculpatul s-a folosit de notorietatea pe care calitatea de membru al clanului Duduianu i-o conferă pentru a o amenința pe persoana vătămată și pentru a pleca cu autoturismul acesteia din casa ei.”, se arată în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și opt luni de închisoare.

Se lăuda cu protecția Poliției

Mototolea a fost eliberat însă din închisoare, înainte de termen, pentru că în timpul detenției a muncit la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. I-au fost scăzute astfel 78 de zile din pedeapsă și alte 132 de zile i-au fost șterse în baza legii recursului compensatoriu.

După spusele lui, cu doar câteva zile înainte să fie ucis, se bucura de protecția polițiștilor, „fără de care nu am putea să ne facem treaba”. „Cât timp există ei, existăm și noi”, mai declara acesta!

„Când ajungem la 1.000 (de urmăritori – n.r.) o să auziți ce n-ați auzit nici voi, nici capitala, nici IGP, nici … tot. Oricum, îi respect pe toți, respect Poliția Română, fără ei nu am putea să ne facem treaba. Intră lumea peste noi în casă. Fără ei nu am putea să existăm. Cât timp există ei, existăm și noi. Pentru mine, unul, greu. Ar fi junglă strada”, recunoștea acesta într-un live pe Facebook, mai scrie Adevărul.

Dobânzi de până la 35% pe zi!

Conform rechizitoriului procurorilor, Florin Mototolea împrumuta persoane și cerea apoi o dobândă ce se ridica și la 35% pe zi. Într-un caz în care victima a cerut un împrumut de 23.000 de euro, deși banii au fost înapoiați a doua zi, Emi Pian a cerut o dobândă de 3.000 de euro.

„Mototolea Florin avea rolul de a împrumuta celor care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute. Totuși, împrumutul era condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi”, se arata în rechizitoriul întocmit de procurori.