Statul român ar fi fost păgubit cu peste trei miliarde de dolari. Aceste acuzații grave de trădare îl vizează pe fostul premier Mihai Tudose și au fost lansate într-o emisiune la Antena 3.

“Conferință de presă incendiară la Agenția Naţională pentru Resurse Minerale. Sunt acuzații grave de trădare pentru fostul premier Mihai Tudose”, au susținut jurnaliștii de la postul de televiziune.

„Una dintre principalele atribuții ale ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale) este de a stabili cuantumul prețului de referință pentru care se plătesc redevențele către statul român. În perioada 2008-2017 ANRM nu a actualizat prețul de referință în sensul că a rămas la nivelul anului 2008”, a comentat consilierul Dorin Ursărescu.

Potrivit sursei citate, statul român a fost păgubit cu peste trei miliarde de dolari.

„În 2017, pe 22 decembrie, ANRM a actualizat prețul de referință, l-a publicat la Monitorul Oficial și pe data de 26 am fost chemați la Guvern. Domnul Tudose a sunat personal la ANRM pentru a bloca publicarea ordinului ANRM. A doua zi, pe data de 27, conducerea ANRM a fost destituită”, a susținut consilierul, joi seară, la Antena3.