„Din 3 august s-a sistat furnizarea aburului de către CET Govora către Ciech Soda România, prin suspendarea aplicării contractului care avea termen până în septembrie 2017, ceea ce produce un prejudiciu greu de calculat, prin neonorarea contractelor faţă de partenerii CSR. În urma impasului în care s-a ajuns se pun în pericol locurile de muncă a câtorva mii de lucrători din zona Râmnicu Vâlcea. Sindicatul „Sodistul' face un apel către factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean, cât şi către administratorul judiciar de la CET Govora, să ţină cont de solicitările făcute, deoarece încercarea de rezolvare rapidă a situaţiei de la CET Govora poate conduce la închiderea unei întreprinderi precum CSR", se arată în comunicatul sindicatului. 

Potrivit acestuia, citat de Agerpres, sindicatul roagă factorii administrativi ai judeţului Vâlcea să intervină de urgenţă pentru aducerea la masa tratativelor a celor care sunt implicaţi în acest proces de negociere. 

Potrivit datelor companiei, Ciech Soda România (denumirea anterioară: Uzinele Sodice Govora) este localizată în localitatea Govora. Fabrica românească este prima societate străină care a fost achiziţionată de Grupul Ciech în decembrie 2006. Ciech Soda România produce sodă calcinată, sticlă de apă, silicat de sodiu şi alte produse derivate din sodă.