Acțiunile Apple ating un nou record

Acțiunile gigantului american Apple ajungeau la un nou maxim istoric la startul ședinței de tranzacționare de luni, într-o perioadă în care compania se pregătește să lanseze noi update-uri şi produse, inclusiv o cască de realitate mixtă (VR/AR), conform CNBC.

În prima jumătate de oră a sesiunii de trading de luni, o acțiune Apple atingea 182,85 dolari, peste recordul stabilit pe 3 ianuarie 2022. Acțiunile producătorului iPhone-urilor sunt pe plus cu 39% anul acesta, faţă de 27% în cazul Nasdaq Composite.

Capitalizarea Apple se apropia luni de 3.000 de miliarde de dolari. Indicii Nasdaq Composite și S&P 500 se apreciau cu 0,05%, respectiv 0,1%.

Compania ar putea prezentat produsul mult așteptat de toată lumea

Noua cască Apple, asemănătoare unor ochelari de ski, ar permite utilizatorilor să combine „realitatea virtuală” (VR), în care oamenii pot fi complet imersați într-o lume digitală, şi „realitatea augmentată” (AR), în care imaginile digitale sunt suprapuse peste lumea reală.

Este de așteptat ca Apple să prezinte noua cască în cadrul Conferinței Mondiale a Dezvoltatorilor, care începe luni în campusul său din Cupertino, California. Aceasta oferă atât realitate virtuală, cât și realitate augmentată, o tehnologie care suprapune imagini virtuale peste imagini video în direct din lumea reală.

De ani de zile, Tim Cook, CEO-ul Apple, și-a exprimat interesul pentru realitatea augmentată, iar acum pare în sfârșit pregătită să arate la ce lucrează.

Lansarea foarte așteptată a unei căști AR/VR ar fi cea mai mare lansare de produse hardware a Apple de la debutul Apple Watch în 2015. Ar putea semnala o nouă eră pentru companie și ar putea revoluționa modul în care milioane de oameni interacționează cu computerele și cu lumea din jurul lor.

Produsul ar putea marca, de asemenea, o nouă serie de investiții într-o tehnologie care nu s-a ridicat la standardele impuse până acum de industrie. Când Facebook şi-a schimbat numele în Meta în octombrie 2021, compania atras tot mai mult interes către produsele VR/metaverse. Însă de atunci, vânzările și timpul de utilizare au fost sub așteptările gigantului, sugerând că marile companii de software VR mai au de lucrat pentru a crea produse de succes.

Nu este singurul anunț așteptat la conferință

Însă casca celor de la Apple este doar unul dintre numeroasele anunțuri așteptate la evenimentul dedicat dezvoltatorilor. Compania va prezenta, de asemenea, o listă lungă de actualizări de software care vor modela modul în care oamenii folosesc cele mai populare dispozitive ale sale, inclusiv iPhone și Apple Watch.

Apple ar putea, de asemenea, să prezinte modul în care intenționează să încorporeze inteligența artificială în tot mai multe dintre produsele și serviciile sale și să țină pasul cu o nouă cursă a din Silicon Valley în privința acestei tehnologii.