Este vorba despre Zhou Qunfei, fondatoarea Lens Technology, o companie producătoare de ecrane pentru telefoane mobile şi tablete care a ajuns în prezent la vânzări de 2,35 miliarde de dolari şi peste 90.000 de angajaţi, conform presei internaţionale, citată de Mediafax.

Deşi a fost o simplă muncitoare în fabrică, în anul 2016 Zhou Qunfei a devenit cea mai bogată femeie din lume, cu o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari, după ce Elizabeth Holmes, fosta ocupantă a locului 1, şi-a pierdut toată averea, scrie Tim.com.

Compania lui Qunfei este evaluată în 2017 la 11 miliarde de dolari. Aflată în umbră mult timp, Zhou Qunfei a devenit cunoscută după listarea la bursă a companiei sale, în martie 2015. Aceasta a înregistrat atunci o creştere spectaculoasă a acţiunilor, de peste 300%, la debutul pe piaţa de capital. Nu doar averea sa uriaşă este impresionantă, ci şi evoluţia carierei sale care are o poveste demnă de Hollywood.

Este probabil cea mai de succes femeie din lume”, a declarat Rupert Hoogewerf, editorul site-ului Hurun, care se ocupă de urmărirea celor mai bogaţi oameni din China. „Este vorba de o persoană pe care nimeni din lume nu o ştia pe această vreme anul trecut, e o poveste fenomenală”, spunea Hoogewerf în 2015, imediat după listarea la bursă a Lens Technology.

Zhou Qunfei a crescut într-o familie săracă din provincia chineză Hunan, fiind cea mai mică dintre cei trei copii. Mama s-a a decedat când avea Zhou doar cinci ani, iar tatăl său, un fost soldat, era parţial orb şi cu o mână accidentată. Astfel, traiul pe care îl avea a determinat-o să muncească cot la cot cu tatăl său şi cu cei doi fraţi în agricultură şi în creşterea animalelor, în principal pentru subzistenţă. Cu toate acestea, Zhou a fost singura dintre fraţi care a urmat liceul, reuşind să fie şi un elev model, după declaraţiile profesorilor săi.