Trei oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Cehia. Tragedia s-a produs dintr-o eroare umană: mecanicul unui tren de mare viteză care circula pe ruta Munchen – Praga a ignorat un semnal roşu şi s-a lovit frontal de o altă garnitură cu călători. Cei doi mecanici şi o pasageră au decedat. 40 de oameni au avut nevoie de spitalizare, şase sunt în stare critică. Patru elicoptere şi zeci de ambulanţe au transportat victimele la spitalele din apropiere, relatează DW.

Elicopterele de salvare și ambulanțele au fost trimise la fața locului după ce trenurile s-au ciocnit în apropiere de Milavce, aproape de granița cu Germania, miercuri dimineață.

„Putem confirma că doi oameni și-au pierdut viața în acest accident”, a anunțat la începutul zilei poliția cehă pe Twitter. Ulterior, numărul persoanelor decedate a crescut la trei.

Conform polițiștilor, elicoptere de salvare au ajuns în zonă pentru a-i transporta la spital pe răniți.

Ministrul transporturilor ceh, Karel Havlicek, a scris pe Twitter că unul dintre trenurile implicate în accident este un tren rapid care circulă între Munchen și Praga. Conform ministrului, accidentul a fost cel mai probabil cauzat de o eroare umană.

Tragedie în Cehia. Trei oameni au murit

Poliția din Republica Cehă a informat despre accident pe Twitter: „Astăzi, puțin după ora 8 dimineața, două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată din satul Milavce din regiunea Domazlice”. Și agenția de administrare a căilor ferate a transmis că în urma accidentului feroviar mai multe persoane au fost rănite după coliziunea între trenul Ex 351 West Express și trenul de călători 7406.

Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului”, a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter. Acesta a scris că unul dintre trenuri a ignorat un semnal de oprire și s-a ciocnit cu o altă garnitură.

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță a declarat presei locale că două persoane au murit la fața locului, șapte se aflau într-o stare critică și alte 31 primesc îngrijiri. Ulterior, s-a confirmat decesul a trei persoane: cei doi mecanici de locomotivă și o pasageră. Alte patru persoane sunt în stare gravă, în timp ce aproximativ 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Echipe de salvatori din Germania au venit la locul tragediei pentru a acorda o mână de ajutor cehilor în scoaterea pasagerilor din vagoane și evaluarea lor. Unii dintre pasagerii care se aflau într-o stare critică au fost transportați pe cale aeriană la spitalele din apropiere.

Cel puțin unul dintre trenuri a deraiat, iar fotografiile postate pe Twitter arată pompieri stând lângă un motor avariat.

Republica Cehă a suferit o serie de tragedii feroviare în ultima perioadă. În aprilie, un mecanic de tren a murit într-un accident feroviar care a implicat două marfare, la Svetec. Un oficial a spus la acea vreme că unul dintre mecanici nu la semnalul STOP.

În iulie 2020, cinci incidente s-au produs într-un interval de doar nouă zile, soldate cu trei morți și peste 50 de răniți.

Sursă foto: Twitter