1. Folie de protecție

Atât Sony A7 III cât și Sony A7R III sunt destul de solide și nu va fi neapărat necesar să achiziționezi elemente de protecție în plus decât dacă ai de gând să fotografiezi în condiții extreme și consideri că sunt necesare. În schimb, ar fi de preferat să îți cumperi o folie de protecție pentru ecranul LCD al camerei de fotografiat, în special pentru că îl protejează pe acesta de zgârieturi și lovituri. Aceste folii sunt de obicei ieftine și ușor de aplicat. Dacă îți dorești o folie originală, PCK-LG1 este folia de protecție oficială a lui Sony A7 III. Aceste folii nu afectează în nici un fel funcția tactilă a ecranului.

2. Kit de curățare

Absolut necesar în geanta ta foto este un kit de curățare pentru camera ta. Acesta are de obicei o pompă de aer pentru a putea îndepărta praful de pe senzor fără a îl atinge, o perie pentru curățarea diferitelor canturi, cât și o cârpă specială pentru curățarea suprafețelor optice. Unele kit-uri se mai vând și cu soluții optice de curățare. Este important să îți cureți camera Sony A7 III ocazional pentru a îl menține într-o condiție cât mai bună. Poți găsi kit-uri de curățare la eMAG la prețuri foarte avantajoase.

3. Carduri de memorie

Fii sigur că trebuie să investești în câteva carduri de memorie. Cu cât mai mari, cu atât mai bine, datorită mărimii foarte mari a imaginilor captate cu Sony A7 III și mai ales cu Sony A7R III. Este ideal să optezi pentru carduri cu o mărime de peste 64 GB, iar dacă investeși în mai multe, le poți ține la un loc într-un card holder pentru a nu le pierde. Dacă vei să profiți de filmarea 4K a lui Sony A7 III, ia în considerare achiziția unui card de memorie cu viteză mare de scriere.