Doliu în Armata Română! Un militar a murit electrocutat în poligonul de tragere Bogza

Tristul anunț a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă de către oficialii Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”. În cadrul comunicatului de presă, oficialii spun că acesta a fost scos din tensiune de către un alt militar care se afla în serviciu, apoi a apelat la serviciul de urgență 112.

”În dimineaţa zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a GURBET Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna», a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii. Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul GURBET de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de oficialii Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor‟.

Ambulanța a fost trimisă de urgență

În comunicatul de presă anterior menționat, oficialii spun că la locul incidentului au fost trimise două echipaje  de ambulanță. Acestea au aplicat manevre de resuscitare, însă militarul nu și-a revenit. Ulterior, medicii au constatat decesul.

„Caporalul cls. a III-a GURBET Manole Costache avea 45 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. La nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înştiinţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi. Personalul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna» îşi exprimă profundul regret pentru camaradul trecut la cele veşnice şi transmite familiei sincere condoleanţe, asigurând-o de sprijin necondiţionat şi întreaga compasiune!”, se arată în documentul citat.

Sursă foto: Dreamstime