Doliu în România! Ioana Maria Strauss a murit. A contribuit la evoluția medicinei românești

Doliu în România! Ioana Maria Strauss a murit. Cu durere în suflet și lacrimi în ochi, lumea medicinei din România plânge pierderea unui titan.

La Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a încetat să mai bată o inimă plină de dăruire. Ioana Maria Strauss, războinica neînfricată împotriva nemilosului HIV/SIDA, a plecat dintre noi.

Cu o tristețe adâncă, colectivul institutului anunță că doamna doctor Ioana Maria Strauss ne-a părăsit.

Ea a fost nu doar un medic, ci un simbol al luptei împotriva unei boli cumplite, încă de la începuturile sale în țara noastră. Prin curajul și hotărârea sa, a reușit să ofere speranță și alinare în fața unei maladii care aduce atât de multă suferință.

Dr. Ioana Maria Strauss va rămâne mereu în amintirea noastră ca o prezență strălucitoare în peisajul medical românesc. Contribuțiile sale, inestimabile și pline de sacrificiu, vor fi o lumină călăuzitoare pentru generațiile viitoare de medici.

Nu se știe cauza decesului ei

Motivul exact al despărțirii noastre de Ioana Maria Strauss rămâne încă un mister. Cu toate acestea, amintirea ei va trăi veșnic în sufletele noastre, iar absența sa va fi simțită ca un gol imens în rândul colegilor și pacienților săi.

Cu durere și recunoștință, ne luăm rămas bun de la un om extraordinar, ale cărui fapte vor continua să ne inspire și să ne ghideze pe drumul către o lume mai sănătoasă.

„Întregul colectiv al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, anunță cu mare tristețe, trecerea în neființă a doamnei doctor Ioana Maria Strauss, infecționist de marcă și unul dintre pionierii luptei împotriva maladiei HIV/SIDA, încă de la debutul acesteia în țara noastră.

Personalitatea domniei sale va rămâne înscrisă în Cartea de Onoare a instituției noastre alături de alte personalități ce au marcat evoluția medicinei românești. Amintirea sa va fi veșnic, nu numai în memoria și sufletele noastre ci și ale pacienților cărora li s-a dedicat cu toată ființa sa.

Condoleanțe familiei! Gândurile noastre bune o însoțesc în călătoria spre alt univers, poate mai bun!”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

„Condoleante! Dumnezeu sa o odihneasca in pace.” / „Dumnezeu s-o odihnească în împărăția lui!!Sincere condoleanțe familiei îndurerate!!” / „Sincere condoleanțe!” sunt câteva dintre mesajele scrise în secțiunea de comentarii.