A murit Ion Roxin

A murit Ion Roxin. Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, potrivit anunțului făcut marți de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Jean Roxin, cum era cunoscut de prieteni, a lăsat în urmă o carieră bogată în teatru și film, cu roluri ce au impresionat prin forța lor lirică și stilul distins.

Născut pe 5 mai 1938 la Paris, Ion Roxin a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București în 1986, sub îndrumarea profesorului Ion Cojar.

Unul dintre filmele în care a excelat a fost celebrul film Vlad Țepeș.

ion roxin
Ion Roxin

A murit Ion Roxin. Cariera lui este impresionantă

Cariera sa a debutat la Teatrul de Stat din Petroșani în 1960, unde a fost angajat timp de 9 ani. Ulterior, a făcut parte din ansamblul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, iar apoi a dedicat 37 de ani scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

În lumea filmului, Ion Roxin și-a făcut debutul în 1971 cu rolul Ziaristului în „Serata”, regizat de Malvina Urșianu.

Pe lângă activitatea sa prolifică pe scenă și în cinematografie, actorul a reușit să cucerească publicul și prin aerul său boem și prin poveștile trăite în lumea teatrului.

ion roxin
SURSA FOTO: Cinemagia

Slujba de înmormântare are loc miercuri, 29 noiembrie

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic. Cei care l-au cunoscut vor avea ocazia să-și ia rămas bun începând cu ora 10:30. Atunci, sicriul va fi depus la capela cimitirului.

UNITER a transmis condoleanțe familiei îndurerate. Cuvintele de apreciere pentru Ion Roxin au subliniat forța sa lirică și prezența distinctă pe scenă.

Pe Facebook, UNITER a scris: „Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin. Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”.

A murit Suzanne Shepherd

Lumea artistică din România nu este singura care deplânge pierderea unui actor. În urmă câteva zile, o cunoscută actriță de peste ocean a decedat.

Este vorba despre Suzanne Shepherd. Ea este cunoscută mai ales pentru rolurile sale din filmul Goodfellas (1990) și din serialul HBO The Sopranos. Ea s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani.

La momentul anunțării decesului ei, nu s-a precizat care a fost motivul trecerii în neființă.