Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a anunțat că este decis să candideze la alegerile prezidențiale, cu sau fără sprijinul coaliției de guvernare. Mai mult, Tăriceanu a lansat și un avertisment către PSD, spunând că nu exclude o altă alianță pentru prezidențiale, unul dintre potențialii parteneri fiind partidul lui Victor Ponta.

Președintele Senatului consideră însă că multiple candidaturi din cadrul alianței PSD-ALDE va duce la slăbirea coeziunii alianței de guvernare.

„Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru și sigur că mă îndrept spre o candidatură, dar această candidatura ar fi mult mai utilă să aibă o susținere cât mai largă. Adică, să fie din partea PSD și ALDE și poate chiar mai mult. (…) Cred că un candidat cu susținere comună are toate șansele să se opună cu succes unui așa președinte. Dacă nu vom avea un candidat comun cu PSD, după data de 22 iulie vom vedea cum vom configura o alianță care să aibă un candidat cu șanse. Poate să însemne Pro România, da. Convingerea mea este că dacă vom merge cu mai mulți candidați, riscurile legate de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari. Candidaturile separate, dacă vom hotărî așa, pot aduce într-o campanie o anumită stare de tensiune. Și nu cred că ar ieși mai întărită coaliția noastră în noiembrie”, a spus Tăriceanu.