USR și PNL au pornit un război fără precedent. Situația tensionată se petrece la Alba, unde cei de la USR îl atacă virulent pe deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Acesta este acuzat că a încasat sume mari de bani în urmă cu 12 ani, pe când deținea mai multe funcții în companii de stat și consilii de administrație. „În fiecare lună din 2007, domnul Roman a câștigat peste 15.000 de euro doar pentru că ne făcea onoarea de a fi contemporan cu noi și de a fi numit de partid să capete sinecuri”, au arătat cei de la USR Alba.

Florin Roman este catalogat de cei de la USR ca fiind un ”fost sinecurist al statului român”. Mai mult, ei au dat în presă fișa fiscală din 2007 a acestuia. De asemenea, aceștia spun că deputatul ”învârte mizerii fake news”.

În replică, Florin Roman îl amenință cu judecata pe liderul USR Alba, Beniamin Teodosiu, pentru atacul precedent asupra sa. El a explicat, pentru G4 Media, că „este o ciorbă veche, reîncălzită”, cu care a fost atacat și PSD în urmă cu 12 ani.

„Faptul că lovesc la fel ca PSD, gândesc ca PSD, îmi întărește convingerea că USR și PSD sunt aceeași mizerie. Este un atac la persoană tipic PSD-ist. Aștept de la dl. Barna să ne spună cum a reușit să se îmbogățească din afacerile cu guvernul PSD. Și mai aștept de la el să îmi spună dacă susține proiectul de lege Fără contracte cu statul în funcții publice. Aceștia nu sunt nici măcar securiști cum îi fac unii și alții, ci niște amărâți de plagiatori. În rest, ne vedem la tribunal, cum am stabilit” a spus Florin Roman.