PSD va stabili în ședința de astăzi candidaturile partidului pentru sectoarele din București. În bătălie intră două persoane extrem de cunoscute: Neculai Onțanu și Aurelian Bădulescu. Aceștia vor candida pentru sectoarele 2 și 3, au declarat surse din conducerea PSD, pentru Digi24.ro. La sectoarele 1,4,5 și 6 vor candida primarii PSD în funcție.

Neculai Onțanu a fost primar al sectorului 2 , fost membru UNPR al lui Gabriel Oprea iar în acest moment figurează ca fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). Onțanu își anunțase deja candidatura la Primărie, susținut de ADER și PPUSL.

Potrivit unor sondaje interne ale PSD, Onțanu are un scor asemnănător cu cel al actualului viceprimar, Dan Cristian Popescu, care va candida, cel mai probabil, independent. Social-democrații speră însă că Onțanu va obține sprijin și de la electoratul social democrat.

La votul politic, PNL conduce în sondaje, la distanță mică de PSD. Liberalii nu vor avea însă candidat la sectorul 2, unde îl vor susține pe candiatul USR, Radu Mihaiu.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei în funcție, nu are foarte mari șanse să preia primăria Sector 3, însă el a fost arubncat în luptă pentru a-i crea probleme lui Robert Negoiță.

Cei 6 candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

PSD mizează la București pe alianțele cu partidele mici, după refuzul lui Victor Ponta de a bate palma. Astfel, sunt luate în calcul alianțele cu ALDE, PPUSL, PER și ADER, partide care deja și-au anunțat candidați pentru primăriile de sector, sau pentru Primăria generală. În plus, în PSD se discută posibilitatea organizării unui conges online, în care să fie aleasă o conducere statutară a partidului, care să ducă PSD în alegerile locale. Delegații partidului ar urma să voteze o listă, fiecare candidat prezentându-se cu o moțiune. Din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte inclusiv Vasile Dâncu, pentru poziția de președinte al Consiliului Național. Contracandidatul lui Ciolacu este Eugen Teodorovici.