A început războiul în Europa. Situația este extrem de gravă. Ultimele noutăți ale conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Totul a escaladat grav.

A început războiul în Europa!

Bombardamentele de artilerie ale orașului Karabakh au început miercuri dimineață din partea armeană în zona conflictului Karabakh, conform celor de la Ministerul Apărării din Azerbaidjan. „Bombardarea orașului a început pe 30 septembrie la opt dimineața. Conform datelor primare, infrastructura civilă a fost deteriorată, există răniți”, se spune în mesaj.

Și secretarul de presă al ministerului armean al apărării, Shushan Stepanyan, a declarat că focul activ de artilerie se desfășoară pe toată lungimea liniei de contact din Karabah. Două drone au fost doborâte pe cerul orașului Stepanakert.

Mai mult, Procuratura Generală din Azerbaidjan a raportat că șapte civili au fost răniți ca urmare a bombardamentelor de artilerie din partea armeană a orașului Terter, situat lângă linia de contact.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a raportat miercuri despre continuarea luptelor intense în zona conflictului din Karabah. „Luptele intense continuă”, spune mesajul. Potrivit Ministerului Apărării, „pentru a recâștiga pozițiile pierdute, partea armeană a concentrat forțe suplimentare în direcția Magadiz și în orele de dimineață din 30 septembrie a încercat să treacă la ofensivă”. „Această activitate a inamicului este suprimată, trupele azere efectuează o operațiune contraofensivă pentru a sparge rezistența inamicului”, se spune în mesaj. „În prezent, operațiunile militare continuă de-a lungul întregii linii a frontului”, a adăugat ministerul apărării.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan, a declarat miercuri că Azerbaidjanul efectuează atacuri aeriene în nordul liniei de contact cu Republica Nagorno-Karabakh nerecunoscută, folosind drone turcești și luptători F-16 ai Forțelor Aeriene Turce.

„Azerbaidjanul provoacă atacuri aeriene în direcția nordică a liniei de contact. Sunt utilizate drone turcești, luptătorii multifuncționali F-16 ai Forțelor Aeriene Turce au fost ridicați în cer. Inamicul operează de departe, fără a intra în zona de acțiune a sistemelor de apărare aeriană. Sunt folosite rachete aer-sol cu ​​rază lungă de acțiune”, a scris Hovhannisyan pe o rețea de socializare.