Desi ghiseele administratiilor financiare din teritoriu au fost si astazi deschise pentru a incasa taca de poluare auto, soferii nu s-au inghesuit. Astazi era ultima zi in care taxa putea fi achitata la o valoarea mai mica, deoarece, de maine taxa de poluare pentru masinile vechi se tripleaza.

Acest fapt denota o schimbare in mentalitatea contribuabilului roman. Daca pana acum eram obisnuiti cu un aflux foarte mare de oameni fix in ultima zi de plata a unui impozit sau a unei taxe, iar in zilele de dinainte ghiseele erau practic goale, acum situatia este cu totul alta. In loc sa se duca la administratiile financiare vineri, sau macar in zilele de weekend, care in mod normal erau nelucratoare, dar au fost pentur functionari zile cu program special tocmai din necesitatea evitarii aglomeratiei, romanii au preferat sa nu achite nimic si sa protesteze.

Sambata a fost ziua cu cele mai multe proteste ale proprietarilor de masini second-hand. Nu numai in Bucuresti, dar si in alte orase (precum Deva sau Arad), soferii au iesit in strada pentru a manifesta impotriva unui nivel mare al taxei. Asta in timp ce, la administratiile financiare angajatii statului ii asteptau sasi plateasca darile.

De maine, intra in vigoare si exceptarea de la plata taxei a autovehiculelor cu capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de centrimetri cubi si autoutilitarele cu norma de poluare euro 4, care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania.