Concret, liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a avut o reacție dură la adresa președintelui Klaus Iohannis. Acesta este de părere că șeful statului a vrut să păcălească Parlamentul pentru a nu ieși la iveală faptul că Executivul a pierdut controlul asupra pandemiei de coronavirus.

”NU ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația!
Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii.

E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, și-a început Marcel Ciolacu mesajul.

Situația cu care ne confruntăm azi este din vina Guvernului

Marcel Ciolacu este de părere că românii care neagă existența coronavirusului o fac chiar cu spusele președintelui de la începutul pandemiei. În plus, liderul PSD consideră că situația de acum este datorată Guvernului Orban.

”Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o ”simplă răceală”. Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia!

Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său!
Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Legea trimisă în Parlament a fost proastă

În încheiere, Marcel Ciolacu a scris că legea trimise în Parlament de către Guvernul Orban a fost proastă și că a încălcat libertățile cetățenești. În plus, șeful social-democraților a notat că nu va ceva șantajului.

”Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate.

Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.