În Galați, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, cunoscut ca spitalul TBC, a fost demis la solicitarea prefectului, pentru că a refuzat internarea mai multor persoane provenite din azilul de bătrâni Sf. Ilie.

A crezut că e ilegal

Fostul manager afirmă că legal nu ar fi putut accepta internarea lor în unitatea medicală, pentru că spitalul TBC din oraș este spital de faza a II-a, că va începe să primească bolnavi cu forme ușoare de Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase, dar fără comorbidități. „Era o ilegalitate ca eu să accept peste limita mea de competență acești pacienți, care trebuiesc îngrijiți în mod corespunzător, pentru că au alte afecțiuni care le pun viața în primejdie”, a declarat Monica Necula, fost manager Spitalul TBC Galați.

Prefectul contrazice

Prefectul Galațiului contrazice managerul și a prezentat Ordinul 555 din 3 martie care specifică faptul că Spitalul TBC este spital care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 în faza I și II. „În urma unei informări a DSP, am solicitat Ministerului Sănătății eliberarea din funcție și numirea unui alt manager la Spitalul de Pneumoftiziologie și totodată am sesizat și organele abilitate pentru a cerceta comportamentul managerului”, a subliniat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.