Diana Șoșoacă a fost descrisă de unul dintre colegii săi de partid. Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR susține că senatoarea este o fire ”colerică și emană numai energie negativă”.

Totodată, el a vorbit și despre scandalul din Parlament. Potrivit acestuia, după cearta pe tema vaccinurilor, a vorbit cu George Simion, președintele partidului, și i-a propus să o dea afară din grup, iar în Biroul Central ”toți au fost de acord cu excluderea”.

Acesta a mai precizat că ce s-a întâmplat miercuri a fost ”picătura care a umplut paharul”.

Sunteți de acord cu excluderea Dianei Șoșoacă din AUR?

„Perspectiva divorțului dintre AUR și doamna Sosoaca plutea în aer, însă am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi înfrânată cu nimic. Probabil că nici cu ea însăși nu se poate privi în oglindă. Astăzi, picătura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat în plenul Senatului.

Eu eram în dreapta doamnei președinte, Anca Dragu, când doamna Șoșoacă, pentru că nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declarații politice, a făcut scandal și a început să o insulte pe doamna președinte și pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatui). La sfârșit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A plecat urlând, i-a făcut pe domnul Bucur și pe doamna Anca Dragu infractori”, a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

Diana Șoșoacă a țipat în Parlament

Liderul senatorilor AUR a mai precizat că fosta senatoare din partid a țipat la el și de asemenea a început să îi insulte pe toți colegii săi. Deși senatorii au lăsat de la ei, aceștia și-au data seama că lucrurile nu mai pot continua așa.

„Ne-a insultat, spunând că cine suntem noi să îi spunem ei ce să facă. Asta e structura ei, certăreață, virulentă. Ea, prin prisma profesiei, a fost învățată să meargă până în pânzele albe cu cearta, știind că oamenii cu bun simt cedează și așa am procedat și noi, am încercat să lăsăm de la noi. Dar astăzi ne-a insultat atât de mult, încât ne-am dat seama că nu se poate continua așa”, a completat el.

Sorin Lavric a mai zis că imediat după scandal l-a sunat pe George Simion care a fost de acord cu elimianrea Dianei Șoșoacă din partid.

„L-am sunat și pe George Simion și a fost imediat de acord. Am strâns grupul de senatori AUR, le-am spus. Știu foarte bine toți cine este Diana Șoșoacă, ce structură are, colerică, emană numai energie negativă. Nu am mai putut. A continua cu ea în AUR înseamnă a compromite formațiunea pe termen lung”, a mai spus Lavric.

Potrivit acestuia, s-a discutat și cu Biroul Central, iar toată lumea a fost de acord cu exlcuderea acesteia. Astfel, Diana Șoșoacă va rămâne doar senator și nu va mai ocupa funcția de membru al AUR.

„Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel național. S-a votat. Toți au fost de acord cu excluderea. Așa că, doamna Șoșoacă nu mai este membru al partidului, ea va rămâne senator. Dar va fi singură, nu va mai sta în rândul de bănci AUR, îi vom retrage sprijinul din toate comisiile. La una era chiar președinte, la comisia pentru abuzuri. De acum încolo va fi singură, arătându-ne nouă cât de mici suntem în comparație cu ea, Mântuitorul lumii”, a mai spus Sorin Lavric pentru Digi24.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin