Pentru acțiunile achiziționate prin Berkshire Hathaway, Buffett va primi un dividend de 6% anual, iar Bank of America va putea răscumpăra acțiunile în orice moment achitându-i lui Buffett o primă de 5%.
Este o tranzacţie care seamănă foarte mult cu cea convenită de Berkshire Hathaway cu Goldman Sachs în timpul crizei financiare globale din 2008, exceptând dividendul care în acest caz este mai mic. Analiştii susţin că aceste tranzacţii dovedesc că Warren Buffett a devenit un fel de creditor de ultimă instanţă pentru sistemul financiar.

‘Acest lucru dovedeşte că dacă băncile vor avea nevoie de capital suplimentar, de care nu au nevoie dar cred că pot calma piaţa prin strângerea acestui capital, atunci pot face rost de capital în 30 de minute printr-un simplu telefon la unchiul Warren’, a declarat managerul Egan-Jones Ratings, Sean Egan.

Potrivit unui purtător de cuvânt de la Bank of America, Warren Buffett a fost cel care săptămâna aceasta l-a sunat pe directorul general de la BofA, Brian Moynihan, şi s-a oferit să facă această investiţie. Purtătorul de cuvânt a precizat că tranzacţia a fost încheiată în câteva zile.

În ultima perioadă investitorii au vândut masiv acţiuni Bank of America, de teamă că banca va fi nevoită să strângă capital pentru a face faţă pierderilor şi a îndeplini noime morme de capital din industria bancară. Acţiunile Bank of America au pierdut o treime din valoare în luna august şi o jumătate din valoarea lor de la începutul acestui an.