Este vorba despre opțiunea Clear History (Șterge istoric) care este de acum acum disponibilă în toate țările, a anunțat CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg.

Aceasta poate fi găsită într-o nouă secțiune numită Off-Facebook activity (Activitate în afara Facebook) și permite utilizatorilor să vadă ce entități au transmis informații rețelei de socializare.

Opțiunea Clear History este un instrument util în cazul în care primești constant reclame pentru ceva ce ai căutat recent online sau sugestii Facebook de lucruri de care ai putea fi interesat.

Unde găsești opțiunea?

Inițial, opțiunea de ștergere istoric a fost anunțată în cadrul conferinței anuale Facebook în 2018, după scandalul Cambridge Analytica, și a fost disponibilă în 3 țări după luni de amânări.

Facebook susține că aceste întârzieri au fost cauzate de probleme tehnice legate de modul în care compania stochează datele pe servere, relatează digi-world.tv.

„Activitatea în afara Facebook e un nou nivel de transparență și control,” a scris Zuckerberg pe blog.

Pentru utilizatorii care vor să folosească noua opțiune, aceast se găsește în Settings (Setări) > Your Facebook Information (Informațiile tale Facebook) > Off-Facebook Activity (Activitatea în afara Facebook).