Toţi utilizatorii Facebook au primit deja sau urmează să primească, în săptămânile următoare, o notificare de la Facebook prin care li se va cere să-şi revizuiască setările de confidenţialitate ale contului.

Mai exact, cele 2 miliarde de persoane care au conturi pe reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg vor fi rugaţi să-şi revizuiască setările privind alertele de login, precum şi cele prin care se poate controla cine are acces la postările şi la informaţiile personale.

Compania lansează şi Off-Facebook Activity

În plus, Facebook anunță că a lansat și o unealtă specială numită Off-Facebook Activity (Activitatea în afara Facebook). Prin intermediul acesteia, se pot vizualiza informaţiile obţinute de Facebook despre utilizatori de la companiile terţe. Aceste informaţii constau în preferinţele persoanelor pentru a li se livra anumite reclame. La cerere, aceste date stocate şi colectate de către Facebook pot fi şterse din contul de utilizator.

Conceptul din spatele acestei unelte este unul destul de simplu, astfel că vom fi alertați ori de câte ori o aplicație terţă va utiliza informațiile noastre de login, potrivit romaniatv.net.