Să vă faceți propria cafea acasă sună atât de bine pe hârtie. Economisiți bani, vă folosiți cana de reutilizabilă și săriți coada de la Starbucks de dimineață când vă grăbiți să ajungeți la muncă. Însă pentru mulți oameni, cafeaua care iese dintr-un espressor de cafea dimineața pur și simplu nu se poate compara cu ceea ce ar primi de la cafeneaua preferată. 

A face cafea ar putea părea ca cel mai ușor lucru de făcut din lume, având în vedere omniprezența sa în viața noastră de zi cu zi. În realitate, nenumărate persoane beau cafea amară în fiecare dimineață, renunțând la plăcerile unei cești bine preparate din favoarea unei scuturări de cafeină pur utilitare, fără bucurie. Meritați mai mult de atât.

A face o ceașcă bună de cafea este o artă. Există un motiv pentru care sunteți dispus să plătiți pentru o ceașcă de la cafeneaua dvs. preferată, atunci când vă săturați de cafeaua proprie. Dar dacă sunteți interesat să vă extindeți abilitățile culinare în lumea cafelei, trebuie mai întâi să recunoașteți unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care probabil le faceți acasă.

Dacă ceașca de dimineață preparată acasă nu este la fel de satisfăcătoare ca cea pe care o puteți cumpăra, este posibil să nu vă folosiți corect aparatul de cafea. Evitând următoarele greșeli, puteți să vă luați rămas bun de la ceștile de cafea învechite și amare.

1. Folosiți apă caldă și cafea măcinată veche

Asigurați-vă că apa este rece și că boabele sunt proaspăt măcinate. Orice altceva vă va face cafeaua să aibă gust învechit.

2. Nu folosiți suficientă cafea

Potrivit experților în cafea, ar trebui să utilizați 2 linguri de măcinate de cafea pentru fiecare 200 ml de apă.

3. Ignorați cafetiera murdară

Asigurați-vă că ați curățat toate părțile aparatului sau espressorului de cafea, în special cele care vin în contact cu cafeaua. Acest lucru va elimina reziduurile uleioase, care sunt adesea lăsate în urmă și care pot afecta aroma cafelei.

4. Nu vă curățați niciodată aparatul de cafea în profunzime

La fel ca în cazul altor aparate, depozitele minerale se acumulează și înfundă interiorul aparatelor de cafea. Acest lucru încetinește timpul de preparare și schimbă gustul cafelei. Decalcifierea aparatului dvs. din când în când va elimina înfundările din cauza depunerilor de minerale. Mai întâi, scoateți filtrul de apă cu cărbune, dacă aveți unul. Apoi, pur și simplu umpleți rezervorul de apă până la capacitate cu 1/3 oțet alb și 2/3 apă și rulați un ciclu.

5. Lăsați apa să stea în rezervor săptămâni întregi

Dacă nu v-ați folosit cafetiera de mai mult de o săptămână, rulați câteva cicluri pentru a curăța rezervorul intern de orice apă rămasă.

6. Folosiți capsule vechi de cafea

Dacă utilizați un aparat cu o singură cană, cumpărați doar câte capsule de cafea veți folosi în câteva luni. S-ar putea să fie sigilate sub vid, dar gustul și aroma cafelei se pot degrada în timp.