2,6 milioane de maşini vor fi rechemate în service

Grupul german Daimler AG va rechema la service 2,6 milioane de maşini Mercedes-Benz în China, cea mai mare piaţă auto din lume, din cauza unei posibile probleme la sistemul automat de apel de urgenţă, a transmis vineri, 12 martie, autoritatea pentru reglementarea pieţei de la Beijing, conform reuters.com

Softul ar putea să nu reuşească să comunice corect locaţia vehiculului în eventualitatea unui accident, au precizat autorităţile chineze. Problema poate fi rezolvată printr-o actualizare a softului sistemului automat de apel de urgenţă.

Reprezentanţii au confirmat rechemarea

Reprezentanţii Daimler au confirmat rechemarea, dar nu au precizat câte vehicule sunt afectate. Este demn de menționat că luna trecută, în SUA au fost rechemate la service 1,29 milioane de maşini Mercedes-Benz pentru un motiv similar.

China va rămâne cea mai mare piaţă a Mercedes-Benz în următorul deceniu, iar grupul german îşi va ajusta unităţile de producţie pentru a face faţă modificării cererii, pe fondul creşterii tensiunilor comerciale globale, a afirmat recent directorul general al Daimler AG, Ola Kaellenius.

Declaraţia sa vine în contextul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA, China şi Europa, după ce aproape un deceniu de creştere a ajutat Mercedes să devină cel mai bine vândut brand de lux din lume.

Datorită cererii solide din China, Daimler şi rivalele germane Volkswagen şi BMW au publicat rezultate peste aşteptări în 2020.

„În următorii zece ani ne aşteptăm de asemenea să înregistrăm cel mai semnificativ ritm de creştere în China, producătorul de maşini de lux va urma piaţa”, a explicat Kallenius, conform sursei menționate.

Totuși, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale, perspectivele privind vânzările de maşini pe plan mondial rămân nesigure. Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.