Raiffeisen a reușit să plaseze ieri toată oferta de obligațiuni corporative și a închis anticipat subscrierile.
Emisiunea, intermediată de Raiffeisen Capital & Investment,  a fost plasată predominant către investitori locali, a anunțat ieri banca.
Raiffeisen intenționează să listeze listeze obligațiunile la Bursa de Valori București (BVB) și estimează că tranzacționarea va începe în jurul datei de 1 august.
Dobânda negociată de Raiffeisen cu investitorii este sub precedentele două emisiuni lansate până acum de UniCredit Țiriac Bank și GDF Suez Energy România, dar are și cea mai mică maturitate dintre cele trei emisiuni.
Prima emisiune de obligațiuni corporative a fost lansată pe piața internă de GDF Suez Energy România, de 250 milioane lei, pe 5 ani, pentru care s-a oferit un cupon de 7,4% pe an.
A urmat apoi UniCredit Țiriac Bank, care plasat obligațiuni pe 5 ani, în valoare de 550 milioane lei, pentru care a oferit un cupon de 6,35% pe an.
Prin prezenta emisiune de obligațiuni, Raiffeisen s-a apropiat foarte mult de costul de împrumut al statului român, care ultima oară a acceptat să plătească un randament mediu de 4,74% pe an la obligațiunile pe 3 ani, cu un cupon de 6% pe an. La depozitele pe 3 ani, Raiffeisen oferă o dobândă de 4,60%, numai că depozitele prezintă riscul retragerii înainte de termen.
Toate obligațiunile lansate până în prezent pe piața internă au o valoare nominală de 10.000 lei, similar cu titlurile de stat.
Moody’s Investors Service a acordat acestei emisiuni de obligațiuni ratingul preliminar (P)Ba1.