Apple lucrează, în secret, la iWatch, un ceas de mână cu touchscreen de 1,5 inci (3,8 centimetri), care va fi compatibil cu iPhone și va putea răspunde la mesaje sau chiar va prelua apeluri telefonice.

Cine are nevoie de ceasuri când există smartphonuri? În definitiv, pentru o companie cu afaceri anuale de 200 de miliarde de dolari, contribuția ceasurilor de 100 de dolari bucata, vândute în cantități limitate, ar fi nesemnificativă, scrie Business Insider. Explicația jurnaliștilor: era smartphone-ului apune la fel de repede cum a început. iWatch va deveni gadgetul viitorului și ar putea să înlocuiască smartphone-urile.

Gadget-ul revoluționar se va putea conecta cu alte dispozitive, prin intermediul bluetooth-ului.

Intel şi Apple lucrează la un ceas iOS cu Bluetooth şi ecran de 1,5 inci, au declarat două surse pentru portalul chinez Tech163.com, preluat de Business Insider.
   
"Zvonurile misterioase care apar din Asia trebuie primite cu precauţie. (…) Conceptul de computer portabil este însă popular în rândul celor pasionaţi de tehnologie", scrie Business Insider. Aceasta este o linie de produse pe care Apple ar putea intra, afirmă Gene Munster, analist la firma de cercetare Piper Jaffray.

 Consumatorii sunt deja interesaţi de un ceas iOS. De curând a fost lansat un dispozitiv asemănător, Pebble, iar acesta se poate conecta la iPhone. Potrivit portalului NextWeb, 70.000 de persoane au contribuit pe platforma pe Kickstarter.com la o finanţare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea acestui
ceas Pebble, care să se conecteze la iPhone.
   
Un alt argument în favoarea unui astfel de proiect ar fi că Apple cheltuieşte miliarde de dolari pe proiecte despre care nimeni nu ştie nimic în afara companiei, potrivit Business Insider.
   
Potrivit surselor, Intel ar fi propus conceptul celor de la Apple, care ar fi acum interesaţi să fabrice un astfel de dispozitiv. În mod obişnuit, Apple îşi proiectează produsele, după care caută furnizori. De asemenea, actualele produse iOS ale Apple, inclusiv iPad şi iPhone, folosesc cipuri ARM şi nu Intel.
   
Faptul că Apple lucrează la un asemenea proiect nu ar trebui să surprindă. La urma urmei, tehnologia e în continuă schimbare (iPhone a preluat afacerile iPod, iar iPad înlocuieşte computerele Mac şi laptopurile).

Cu ce alte noutăți vine Apple în 2013

După lansarea, anul trecut, a iPhone 5 și a iPad Mini, Apple se pregătește să aducă în magazine un nou iPad (martie 2013), ”mai subțire și mai ușor”, anunță Business Insider, care citează site-ul japonez Macotakara. Și proaspăt lansatul iPad Mini va fi îmbunătățit. Noua versiune va avea un ecran Retină și un procesor A6X.

De asemenea, Apple a început testele și pentru un nou iPhone și pentru următoarea versiune a sistemului de operare, iOS 7, potrivit portalului The Next Web, citat de cotidianul New York Times.

Noul smartphone va fi lansat la mijlocul anului 2013 și nu va diferi ca formă față de iPhone 5, însă va fi îmbunătățit din punct de vedere al caracteristicilor (capacitate de stocare a datelor de 128 GB) și va costa circa 1.000 de euro.