GE va livra 10 turbinele eoliene 2.75-103 către Triventus. După ce va intra în funcţiune, parcul eolian va produce suficientă energie electrică regenerabilă pentru alimentarea cu energie a unui număr de 7.500 de locuințe din Suedia. La fel ca alte parcuri eoliene suedeze, proiectul Triventus va fi susţinut prin intermediul sistemului naţional de sprijin cu certificate verzi.
Cea mai mare parte a energiei produse în mod tradiţional în Suedia provine de la centralele nucleare şi de la hidrocentrale, însă pentru a respecta Directiva UE privind sursele regenerabile, Suedia se concentrează pe extinderea instalărilor de parcuri eoliene în întreaga ţară, conform Asociaţiei Suedeze pentru Energie Eoliană. GE Energy va livra turbinele eoliene pe şantierul proiectului în primul şi al doilea trimestru al anului 2013. Parcul eolian urmează să intre în funcţiune comercială în al doilea trimestru.
GE Energy va asigura şi asistenţă de întreţinere a unităţilor conform unui contract de service încheiat pe o durată de cinci ani. Proiectul Triventus este situat în apropierea altor două parcuri eoliene care funcţionează tot pe bază de turbine eoliene de la GE, ilustrând astfel gradul ridicat de adoptare a tehnologiei eoliene GE în această ţară.
În 2011, GE a anunţat că Stena Renewable Wind Energy Company urmează să instaleze 40 de unităţi 2.5-100 de la GE în patru parcuri eoliene noi din sudul municipalităţilor suedeze Laholm Boxholm şi Mjölby. Tot în 2011, GE şi Göteborg Energi au început instalarea unei turbine 4.1-113 pe mare în portul Gothenburg din Risholmsvägen, marcând prima aplicaţie comercială a tehnologiei 4.1-MW de la GE. Noua turbină, care produce suficientă energie electrică pentru a alimenta cu energie 3.000 de gospodării suedeze pe an, şi-a încheiat recent primul test de funcţionare cu o rată de disponibilitate de peste 99%. Testul de funcţionare se realizează în cooperare cu Göteborg Energi şi Universitatea Chalmers din Göteborg.