”În ultimii trei ani, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România a propus mereu, în cadrul întâlnirilor avute cu reprezentanţii guvernelor şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), adoptarea unei decizii referitoare la plata Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) la încasare, pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 de euro, ca măsură de creştere economică imediată. De aceea, soluţia propusă astăzi (n.r. luni) de premierul Victor Ponta reprezintă o măsură de nota 10, calificativ pe care îl acord şi ministrului Finanţelor Publice, Florin Georgescu”, a afirmat Agathon.
Potrivit acestuia, plata TVA la încasare va asigura cash-flow-ul necesar pentru circa 90% din firmele româneşti, banii respectivi urmând să fie folosiţi pentru investiţii şi plata salariilor.
”Până acum, patronii de întreprinderi mici şi mijlocii erau nevoiţi, în unele cazuri, să aducă bani de acasă pentru a suplini sumele aferente taxei pe valoare adăugată, nerambursate de stat. Tocmai de aceea, considerăm că noua măsură va duce – o dată ce va fi adoptată – la creştere economică după numai câteva luni”, a mai spus Agathon. (Sursa: Agerpres)